Laihian Mallas -logo
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Lähiruokauutisia
  • Ammattilaisille

Ympäristömerkki -Sigill

11.03.2021

Sigill ympäristömerkki kertoo Vihreäkeijun arvoista ja tuo konkreettisia tekoja esille vastuullisesta tuotantotavastamme. Toimintamme on auditoitu Sigill ympäristö- ja Sigill Ilmastosertifikaatilla. Vähentyneet ilmastovaikutukset, lisääntynyt biologinen monimuotoisuus, kestävä veden käyttö ja eläinten hyvinvointi ovat esimerkkejä asioista, joilla Sigill-laatujärjestelmä ohjaa maa- ja puutarhatalouden kehitystä. Sigill edustaa eturintaman viljelijöitä, jotka panostavat aidosti kestävään kehitykseen.

💚 Sigill edustaa eturintaman viljelijöitä, jotka panostavat aidosti kestävään kehitykseen

💚 Sigill-merkityt tuotteet ovat maailman mittakaavassakin kestävimpiä valintoja ympäristönäkökulmasta

💚 Vihreäkeiju tekee konkreettisia tekoja ympäristö- ja ilmastoasioiden puolesta

Sigill ilmaasto logoSigill Ilmasto -merkin ensimmäinen käyttäjä Suomessa on Honkatarhat ja merkin löydät nyt Vihreäkeijun jääsalaattipakkauksesta. Muita Honkatarhojen tuotteita ovat makea frisee, ruukku- ja tammenlehtisalaatti sekä ruukkuyrtit. Sigill Ilmasto -merkki osoittaa, että ympäristövastuullisessa tuotannossa on tehty kaikki tuotannon ilmastovaikutusten vähentämiseksi. Myös elintarviketurvallisuus ja ympäristövastuullisuus täyttyvät.

Kuvassa tuotantopäällikkö Tuomo Rautiainen ja laatuvastaava Pia Oksa         

Sigill ympäristömerkin edellyttämät vaatimukset tukevat Vihreäkeijun viljelyn vastuullisuustavoitteita. Niissä korostuvat ympäristövastuu; energian, materiaalien ja luonnonvarojen säästävä ja tehokas käyttö sekä jätteiden määrän vähentäminen ja kierrätys. Tänä keväänä Vihreäkeijulla ollaan keskittytty viljelytekniikan ja ympäristöasioiden kehittämiseen. Tuotanto on pitkälle automatisoitu, jonka ansiosta hygieniataso saadaan pidettyä erittäin hyvänä.

Honkatarhat sijaitsee Kirkkokallion energiapuistossa ja alueen kiertotalous edelläkävijä koko maailman mittakaavassa. Olemme oman alamme edelläkävijä ilmastoasioissa ja haluamme näin näyttää esimerkkiä myös muille. Suurin osa jääsalaatistamme kasvatetaan jo ilman muoviruukkua, ja testaamme parhaillaan Woodlyn puumuovi-pakkauksia, joiden avulla fossiilisten raaka-aineiden käyttö vähenee entisestään.

💚 Leikatun jääsalaatin viljelyssä muoviruukun käyttö vähenee entisestään tulevaisuudessa

💚 Ruukkuyrteillä ja –salaateilla käytämme Suomessa valmistettuja ruukkuja, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia. Ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.

💚 Sähköenergiana käytämme vihreää sähköä, joka on tuotettu vesivoimalla

💚 Pakkausmateriaaleihin haemme jatkuvasti ratkaisuja perinteisen muovin sijaan. Uusin käytössä oleva ratkaisu on suomalainen puumuovi Woodly.

Suomen suurimpana salaatin tuottajana tunnemme vastuuta ja haluamme olla alan pioneereja myös vastuullisuusasioissa –Toimitusjohtaja Tomi Levonen

Tältä näyttää tulevaisuus -Honkajoen Kirkkokallion ekopuisto

12.02.2021

Pieni satakuntalaiskylä Honkajoki on paljon kokoaan merkittävämpi. Honkajoen Kirkkokallion ekopuistossa on nähtävillä koko maapallon tulevaisuus. Tällä on Vihreäkeijun tuotteita viljelty jo yli 30 vuoden ajan.

Kirkkokallio on esimerkki siitä, miten voidaan paikallisesti edistää yhteisten ilmastotavoitteiden toteutumista, vähentää hiilidioksidipäästöjä ja saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteita. Tavoitteiden saavuttaminen ei tarkoita Kirkkokallion alueen yrityksille kuitenkaan taloudellista takapakkia: Samalla kun säästyy luonto, niin säästyy myös euroja. Kirkkokalliolla materiaalien arvo saadaan maksimoitua ja resurssit hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Iso osa alueen energiavirroista kiertää laitoksesta toiseen kuin ikiliikkuja: kaikista raaka-ainevirroista kierrätetään lähes 100 prosenttia.

LUE KOKO KIRKKOKALLION ENERGIAPUISTON TARINA TÄSTÄ LINKISTÄ

”Kirkkokallion tapaa toimia voisi monistaa mille alalle tahansa ja Suomen pitäisi olla tässä edelläkävijä. Tämä on tulevaisuutta parhaimmillaan. Suomi ja koko muukin maailma voisi ottaa oppia Kirkkokalliosta ja sen toiminnasta” – Honkatarhat Oy:n toimitusjohtaja Tomi Levonen.

Kirkkokallio, Honkatarhat
HONKATARHAT, Kuva: Tomi Glad

UMAMI -makua ja täyteläisyyttä herkkusienistä

17.12.2020

Umami on osa jokapäiväistä elämäämme, moni ei vain osaa nimetä makua. Se on viides makuaisti, joka antaa maun syvyyden ruualle. Yleisesti umamin kuvaillaan tuovan ruoalle hyvän maun ja japaninkielinen termi viittaakin ruokahalua herättävään makuun.

Herkkusienet ovat varsinaisia umamipommeja, jonka vuoksi ne sopivat kaikkien ruokien joukkoon. Kasvatetuissa sienissä on vähemmän kosteutta kuin metsäsienissä, joten niiden voimakas umamin maku nousee paremmin esille. Sienten umamipitoisuus ei myöskään kärsi kuumentamisesta, päinvastoin kypsentäessä ja nesteen haihtuessa sienten umamipitoisuus eli herkullinen maku vain korostuu.

  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Viimeisimmät artikkelit

  • Kesäkauden grilliherkut valmistat herkkusienistä
  • Maukkaasti Suomessa leivottua!
  • Tuoppi kuuluu kesään!
  • Honkatarhat Oy:n hiilijalanjälki lähestyy nollaa
  • Aitoa kotikaljaa helposti ja nopeasti
  • Yrttien makuparit
  • Kerrosmämmien uusi maku on Laku
  • Suomalaista pellavarouhetta Täyden Kympin pakkauksessa
  • Suomalainen hernerouhe on Täyden Kympin tuote
  • Makukaura – tehokas kuitulisä ruokavalioon

2016 © Laihian Mallas Oy