Laihian Mallas -logo
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Lähiruokauutisia
  • Ammattilaisille

KYMPPI KORJASI SADON – uutuustuotteilla helposti lisää kasviksia ruokavalioon

18.09.2024

Helppoutta kotikokeille

Valmiiksi kuoritut ja soseutetut kasvikset helpottavat kasvisten lisäämistä ruokavalioon. Näiden tuotteiden käytössä vain mielikuvitus on rajana. Monikäyttöiset soseet sopivat keittoihin, laatikoihin sekä suolaiseen ja makeaan leivontaan. Soseet ovat raakaa, hienonnettua ja maustamatonta 100 % kasvissosetta. Tuotteet on kypsennettävä ennen käyttöä. Nämäkin Kymppi-tuotteet löytyvät kaupan pakkasesta.

Kymppi Palsternakkasose 430 g on valmiiksi soseutettua kotimaista palsternakkaa. Palsternakka tunnetaan parhaiten keittojuureksena, mutta sitä voi käyttää kaikessa missä esimerkiksi porkkanaakin käytetään. Aromikas hieman pähkinäinen maku tuo makua monenlaisiin ruokiin. Palsternakka on ravintosisällöltään arvokas, siinä on runsaasti hiven- ja kivennäisaineita. Palsternakkasose sopii mm. muusiin, leivontaan, kasvispyöryköihin ja sosekeittoihin. Palsternakka on hyvä makupari perunan kanssa.

Myskikurpitsa on suosituin talvikurpitsa, mutta sen käsittely on haasteellista sen kovan kuoren vuoksi. Valmiiksi kuorittuna ja soseutettuna myskikurpitsan käyttö on helppoa. Myskikurpitsa kestää kunnolla maustamista, makupariksi sopii mm. chili, inkivääri, kookos, curry ja linssit. Siitä valmistaa helposti mausteisen keiton lämmittämään talvipäivinä tai raikkaan keiton kesäpäivän lounaaksi. Halloweenina myskikurpitsasoseesta voi valmistaa kokonaisen menun esimerkiksi keitto, sämpylät, hummus ja leivonnaisia.

Kymppi Kukkakaali-parsakaalisoseessa 430 g yhdistyy kaksi tuttua kaalia. Soseesta valmistaa helposti esimerkiksi maukkaan kahden kaalin keiton. Soseen sulattamisen jälkeen lisätään neste ja mausteet oman maun mukaan. Kukkakaali-parsakaalisose tuo väriä lautaselle. Maukas sose on helppo sekoittaa esimerkiksi vohvelitaikinaan.

Champ-sienet osana suomalaisen ruoan juhlaa

16.08.2024

Kannustamme kaikkia tutustumaan rohkeasti suomalaisiin raaka-aineisiin, kuten kotimaisiin Champin herkkusieniin. Juhlapäivänä voit valmistaa aterioita, joiden raaka-aineet on varustettu sinivalkoisella Hyvää Suomesta -merkillä, mikä takaa niiden laadun ja suomalaisen alkuperän.

Champin herkkusienet ovat monipuolinen ja terveellinen raaka-aine, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Suomalaisen ruoan päivää voit juhlistaa valmistamalla helppoja ja herkullisia sienipastoja. Champ-sienet tuovat pastoihin täyteläisyyttä ja monipuolisuutta, nostaen yksinkertaiset reseptit uudelle tasolle. Tutustu alla oleviin resepteihin, jotka tarjoavat maistuvan ja vaivattoman herkutteluhetken illalliselle.

 

Vegaaninen saaristolaisleipä Tuoppi-valmisjauhoseoksesta

14.08.2024

Miksi valita vegaaninen valmisjauhoseos?

Vegaaninen saaristolaisleipä on herkullinen ja ravitseva vaihtoehto perinteiselle leivälle. Laihian Maltaan Tuoppi-valmisjauhoseos tekee vegaanisen saaristolaisleivän valmistamisesta helppoa ja vaivatonta! Jauhoseos sisältää kaikki tarvittavat ainekset, kuten jauhot ja kuivahiivan – sinun tarvitsee vain lisätä vesi sekä hieman rasvaa vuoan voiteluun.

Tuotteemme on suunniteltu erityisesti helpottamaan leivän leipomista. Se on täydellinen valinta kiireisille kotileipureille, jotka haluavat nauttia tuoreesta saaristolaisleivästä ilman monimutkaisia valmistusvaiheita. Lisäksi jauhoseos vähentää ruokahävikkiä, koska kaikki ainekset käytetään sellaisenaan kokonaan.

Vaihe vaiheelta: Vegaanisen saaristolaisleivän valmistus

Vegaanisen saaristolaisleivän valmistus Tuoppi jauhoseoksesta on yksinkertaista ja nopeaa. Seuraa näitä helppoja ohjeita ja nauti herkullisesta leivästä:

  • Kaada jauhoseos kulhoon.
  • Lisää 4,5 dl lämmintä vettä ja sekoita hyvin.
  • Voitele leipävuoka kevyesti rasvalla.
  • Kaada taikina vuokaan ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1-2 tuntia.
  • Paista leipä 175 asteessa noin 1 tunti.
  • Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.

Näillä yksinkertaisilla ohjeilla saat täydellisen vegaanisen saaristolaisleivän, joka maistuu koko perheelle.

Saaristolaisleipää eri tilanteisiin

Makea saaristolaisleipä on länsisuomalaisen leipäkulttuurin helmi. Se on pitopalveluiden kestosuosikki ja esimerkiksi suomalaisen joulupöydän vakivieras. Tuoppi-seoksellamme leipä on helppo valmistaa etukäteen ja se säilyy hyvin, joten voit nauttia siitä useamman päivän ajan. Leipä sopii erinomaisesti myös lahjaksi! Paketoi se kauniissa tarjoiluastiassa esimerkiksi sellofaaniin ja kirjoita oheen henkilökohtainen juhlatervehdys, jolloin se on ihana ja henkilökohtainen lahja ystävälle tai tuttavalla. Vegaaninen saaristolaisleipä on myös mainio valinta brunssille, sillä se maistuu monelle ja on helppo yhdistää erilaisiin ruokiin ja juomiin. Kokeile ja ihastu!

Tuote on täysin vegaaninen, runsaskuituinen ja siinä on vähemmän suolaa.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • ...
  • 17

Viimeisimmät artikkelit

  • Haemme myyntipäällikköä
  • Talkkuna – maukas, täyttävä ja vatsalle ystävällinen perinneruoka arkeen
  • Herkkusienet grillissä – 5 helppoa vinkkiä täydelliseen makuun
  • Kunniamaininta vuoden Gluteeniton tuote kilpailussa
  • Sieniliemi -umamin salaisuus
  • Honkatarhat ja Kirkkokallion ekoteollisuuspuisto: Kiertotalouden sydän
  • Champ portobellot – kahden sienen pakkauksessa
  • Yrtit flunssakauden apuna
  • Joulun sienisalaatit
  • Talven maistuvimmat sienipiirakat

2016 © Laihian Mallas Oy