Vihreäkeiju - puhdasta ruokaa Suomesta
Vihreäkeiju viljelee puhdasta, terveellistä ja kotimaista ruokaa. Vihreäkeijun yrtit ja salaatit viljellään Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Satakunnassa vahvalla ammattitaidolla huipputeknologiaa hyödyntäen, käsityötä unohtamatta. Mistä kaikki alkoi? Vihreäkeijun Lue lisää
Akaassa Kymppi-Maukkaat Oy:n tehtaalla syntyy suomalainen perinneherkku, mämmi.
Reseptilöydöksiä jo 1700-luvulta Mämmi on yksi suomalaisen ruokakulttuurin perinneherkuista. Jokainen suomalainen on maistanut mämmiä ja se jakaa vahvoja mielipiteitä puolesta ja vastaan. Ei ole tarkkaa Lue lisää
Asiaa suomalaisesta rukiista
Mämmi, kotikalja, saaristolaisleipä, mitä herkkuja kotimaisesta rukiista saakaan aikaan? Rukiin terveysvaikutukset Ruista ranteeseen, kuuluu vanha sananlasku. Ruis onkin oikea terveystuote, monella tapaa. Ennen kaikkea se Lue lisää
Makukauran tarina tuotekehityspäällikkö Henriettan kertomana
MAKUKAURAN TARINA alkoi oikeastaan jo yli kymmenen vuotta sitten pohdinnoilla, miten nykyaikaistaa huipputerveellinen perinnetuote - TALKKUNA. Tuote, jossa on huikea määrä terveellisiä kauran kuituja, runsaasti kasviperäistä proteiinia ja Lue lisää
Yrttien makuparit - Sami Tallberg
Merkittävimmäksi asiaksi ruoanvalmistuksessa on helppo ja yksinkertaisesti tärkeä nostaa makuparien oivallus. Laadukkaiden, kaudenmukaisten ja terveyttä ylläpitävien ainesten kanssa kun häärää ja hyödyntää oikeita makupareja - Lue lisää
Mämmin uudet maut
Perinteinen mämmi on saanut rinnalleen uusia makuja, joiden juuret juontavat suomalaisiin ruokaperinteisiin. Pyöreän pehmeän makuinen Perunamämmi ja kirpeän makea Marjamämmi saavat muutkin kuin mämmifanit polvilleen. Lue lisää
Laihian Maltaan Makukaura – tehokas kuitulisä ruokavalioon
Laihian Mallas Oy on kehittänyt uuden suomalaisen ”superfoodin”, Makukauran. Laihian Makukaura on aito hämäläisen reseptin mukaan valmistettu kypsä viljatuote, joka valmistetaan kotimaisesta, kuorimattomasta viljasta: kaurasta, Lue lisää
Laihian Mallas - matka itsenäisen Suomen rinnalla
Laihian Mallas -konserni haluaa Onnitella 100-vuotiasta itsenäistä Suomea ja kurkistaa kanssanne silloisen Laihian Mallastehtaan, nykyisen Laihian Mallas Oy:n, tilanteeseen Suomen itsenäistymisen aikaan 100 vuotta sitten. Lue lisää
Helppo ja nopea janojuoma Tuoppi Kotisimalla
Tuoppi Kotisima laitetaan käymään kolme vuorokautta ennen vappua. Se sopii kuitenkin erinomaiseksi janojuomaksi ympäri vuoden. Lue lisää
Simppeliä arkiruokaa herkkusienistä
Sieniviikko kannustaa kokkaamaan monipuolisia sienireseptejä kotikeittiössä. Ympäri vuoden kaupoista löytyvien viljeltyjen Champ-sienten käyttö on helppoa ja terveellistä – niitä ei tarvitse pestä ennen käyttöä. Lue lisää
Mämmi on pääsiäisen perinneherkku
Suomalaista perinneruokaa mämmiä lapataan lautasille erityisesti pääsiäisenä. Suomalaisesta täysjyvärukiista tehdyillä Kymppi Mämmeillä pääsee kuitenkin herkuttelemaan ympäri vuoden. Lue lisää
Gluteeniton kotikalja maistuu kuin kotona tehdyltä
Uusi gluteeniton Tuoppi Kotikalja käy niin janojuomaksi kuin ruoanlaittoonkin. Perinteisesti käymisteitse valmistetussa juomassa on aito ja alkuperäinen kotikaljan maku. Syksyllä 2015 kauppoihin saapuneet Tuoppi Kotikaljat Lue lisää
Mämmien (ja ämmien) yö innostaa mämminkeittoon kotikeittiössä
Mämmin valmistus kotona ei ole enää nykyään monelle tuttua juttua. Mämmien (ja ämmien) yö -tapahtumissa pääsee tutustumaan mämmin valmistamiseen ja maistamaan perinneherkusta tuunattuja pääsiäisruokia. Lue lisää
Hernekeitto on suomalaisten herkku
Hernekeitto on yksi suomalaisten suosikeista. Useimmiten se ostetaan valmiina säilykkeenä – helposti ja nopeasti valmistuva herkku on valmisruokien kärjessä. Hernekeitto kuuluu vahvasti suomalaisiin ruokaperinteisiin, eikä Lue lisää
Salaatti sormiin ja suoraan suuhun
Kotimaiset VihreäKeiju-salaatit ovat raikkaita ja rapeita ja ne voi huoletta napsia suoraan suuhun sellaisenaan. Salaatit kasvatetaan Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa korkeatasoisen laatujärjestelmän mukaisesti. Salaatit on valittu Lue lisää
Herkkuja lähipelloilta
Laihian Mallas Oy:n tuotteet tulevat läheltä. Pitkän historian omaava yritys on laajentunut pienestä mallastehtaasta kansainväliseksi elintarvikeyhtiöksi, joka tuottaa kalja- ja mämmimaltaan lisäksi mm. säilykkeitä, kasvihuonetuotteita sekä sieniä. Lue lisää
Mämmi on todellista superfoodia
Mämmi on tunnettu kuitupitoisena herkkuna jo ennen keskiaikaa, jolloin mämmiä syötiin erämatkoilla imelänä ruisjauhopuurona. Vasta keskiajalla mämmistä tuli pitkäperjantain paastoruoka ja sittemmin pääsiäisen ykkösherkku. Mämmi Lue lisää
Salaattia ja huipputeknologiaa
Salaatin tärkeimmät ominaisuudet ovat maku, tuoreus ja kotimaisuus. VihreäKeijun salaatit täyttävät laadukkaan salaatin kriteerit. Maukkaat annossalaatit Lempi ja Sulo sisältävät kokonaisia lehtiä, joita ei ole pilkottu eikä pesty. Näin vitamiinit pysyvät tallessa ja salaatin maku säilyy mahdollisimman tuoreena ja maukkaana. Lue lisää
Kotikalja rakastui rosmariiniin
Mihin on kadonnut perinteinen kaljavelli? Entä vanha kunnon eväsruoka talkkuna? Puurot olivat entisaikaan tavallista arkiruokaa ja yleinen herkku oli kaljasta kiehautettu, jauhoilla suurustettu kaljavelli. Kaljavelli on säilynyt paikallisena erikoisuutena, kun taas kaurasta, ohrasta ja herneistä valmistetulle talkkunalle on löytynyt uusia käyttötapoja. Lue lisää
Sieniä ja makumielihyvää
Umami on yksi ihmisen aistimista perusmauista makean, happaman, karvaan ja suolaisen lisäksi. Yleisesti umamin kuvaillaan tuovan ruoalle hyvän maun ja japaninkielinen termi viittaakin ruokahalua herättävään makuun. Keinotekoisesti umamin makua lisätään ruokiin natriumglutamaattina, mutta luonnollisia umamin lähteitä ovat muun muassa tomaatit, soijakastike, punainen liha ja erilaiset sienet. Lue lisää