Laihian Mallas -logo
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Lähiruokauutisia
  • Ammattilaisille

Tiedote yrityskaupasta

20.02.2024

Keiju-tarhat Oy on osa Honka Holding Oy -konsernia, johon kuuluvat salaatteja tuottavat Honkatarhat Oy ja Kyröntarhat Oy (Marttilan toimipiste) sekä herkkusieniä tuottava Mykora Oy.

Keiju-tarhat Oy jatkaa toimintaa ilman tuotanto-ja henkilöstömuutoksia kahdessa eri toimipisteessä. Yrityskaupan tuloksena Keiju-tarhat pystyy tarjoamaan asiakkaille laajempaa tuotevalikoimaa kasvihuonevihanneksissa. Tavoitteena on viedä tuotantomenetelmiä entistä enemmän vastuullisempaan suuntaan hyödyntäen teknologiaa ja vankkaa kokemusta alalta.

Ikaalisten Luomu on tuottanut yli 20 vuoden ajan ympärivuotisesti puhtaan luomuvaihtoehdon kuluttajille. Ikaalisissa sijaitsevien kasvihuoneiden pinta-ala on yli 2 hehtaaria ja kasveina ovat tomaatit, kurkut, salaatit sekä yrtit. Ikaalisten Luomu on tehnyt merkittäviä satsauksia mahdollisimman ekologiseen viljelytapaan. Tästä uusimpana esimerkkinä paikallisen energiayhtiön kanssa tehty sopimus savukaasujen puhdistuksesta.

Kyröntarhojen Pöytyän toimipiste on tuottanut kasvihuonevihanneksia jo 30 vuoden ajan. Kasvihuoneiden pinta-ala on n. 2 hehtaaria ja ympärivuotisessa viljelyssä ovat ruukkuyrtit. Kasvihuoneita on peruskorjattu viimeisien vuosien aikana esim. led-valotusta on lisätty huomattavasti ja katteiden korjauksia tehty energiavuotojen minimoimiseksi.

Yrityskauppa yhdistää kaksi vahvaa kasvihuonealan yritystä, joilla on vuosikymmenten kokemus kasvien viljelystä kasvihuoneissa. ”Olemme ylpeitä osaamisestamme ja haluamme näyttää, miten kasvihuoneissa voi tuottaa vastuullisesti vihanneksia ympäri vuoden.” toimitusjohtaja Ari Kulmanen

 

Lisätietoja tuotteisiin ja palveluihin liittyen antaa toimitusjohtaja Ari Kulmanen

 

Yhteistyöterveisin,

Keiju-tarhat Oy

toimitusjohtaja

Ari Kulmanen

ari.kulmanen@ikaalistenluomu.fi

050-5273652

Makukaura – vatsan hyvinvoinnin tueksi

16.02.2024

Makukaura valmistetaan perinteisellä hämäläisellä reseptillä kotimaisesta täysjyväviljasta (kaurasta, ohrasta ja herneestä). Makukauran makuina ovat lempeä mustikka ja raikas puolukka.

 

Soveltuu käytettäväksi monella tapaa

 

Makukaura on runsaskuituinen, vegaaninen, laktoositon ja maidoton. Se sopii maustamattoman jugurtin, rahkan tai vaikka viilin joukkoon. Kypsä jauhe sopii erittäin hyvin myös granolan, tuorepuuron ja smoothien valmistukseen.

Vatsan hyvinvointia tukemaan

Makukaura tukee vatsan hyvinvointia, sillä se sisältää lähes 20 % kuitua.

Vain 2 rkl päivässä riittää ja vatsasi voi hyvin!

Makukaura pakkaus on helppokäyttöinen, uudelleensuljettava pystypussi, jossa tuote säilyy hyvin.

Makukaurat löytyvät kaupan jauhohyllystä.

 

 

Tutustu tuotteisiin

     

Mustikka Makukaura                                                Puolukka Makukaura

Mietitkö joulupöydän laatikoita tai muuten kasvisten käytön lisäämistä aterioilla? – Ota tästä vinkit kauppalistalle

05.12.2023
Artikkeli on alun perin julkaistu Aamulehden digissä natiiviartikkelina.

Ruokaperinteitä vaaliva Kymppi-Maukkaat on jo tehnyt suurimman osan puolestasi: ”Maistuvat joululaatikot valmistuvat arinauunissamme ja maku niihin syntyy ajan kanssa.”

Juuresten kuoriminen, pilkkominen ja soseuttaminen sekä niistä valmistettavien laatikoiden kypsentäminen on sen verran aikaa ja vaivaa kysyvää puuhaa, että laatikot voivat helposti jäädä tekemättä. Onneksi perinteisesti valmistetut joululaatikot löytyvät kaupan pakastimesta valmiina tuotteina. Maukkaat ja varmasti maistuvat laatikot on myös helppo hankkia kotiin jo etukäteen.

”Laatikot paistetaan meillä arinauunissa hauduttamalla, sillä hyvä maku syntyy ajan kanssa”, kertoo suomalaisia ruokaperinteitä vaalivan Kymppi-Maukkaat Oy:n Anna Mollberg.

Kymppi-Maukkaat valmistaa perinteisen imelletyn perunalaatikon lisäksi porkkana- ja lanttulaatikot sekä uudempaa ruokakulttuuria edustavat punajuuri- ja bataattilaatikot.

 

”Valmiit alumiinivuoassa olevat laatikot voi ostaa hyvissä ajoin omaan pakastimeen odottamaan sopivaa tarjoiluhetkeä. Ne eivät vaadi muuta kuin kuumennuksen. Laatikkomme ovat maukkaita jo sellaisenaan, mutta tiedän joidenkin kotikokkaajien lisäävän niihin kermaa tai voita oman maun mukaan”, Mollberg kertoo.

 

 

 

Soseista lisää helppoutta ja mahdollisuuksia kotikeittiöön

Valmiiden laatikoiden maut – peruna, porkkana, lanttu, punajuuri ja bataatti – ovat saatavilla myös raakapakasteina kuoripakkauksissa. Ne ovat perunasosetta lukuun ottamatta vegaanisia valmisteita. Vastaavasti kypsistä laatikoista lanttu, punajuuri ja bataatti ovat kokonaan vegaanisia tuotteita.

”Myös soseemme löytyvät kaupan pakastimesta. Kun ottaa kuoripakkauksen sulamaan vaikka yön yli, soseesta voi seuraavana päivänä valmistaa laatikon, tuunata sen oman maun mukaiseksi ja paistaa esimerkiksi siinä muistorikkaassa perintövuoassa”, Mollberg vinkkaa.

Kuoripakkausten soseilla voi kätevästi ohittaa kuorimisen, pilkkomisen ja soseuttamisen työläät vaiheet. Etenkin punajuurien kanssa moni arvostaa myös välttymistä käsien värjääntymiseltä.

”Soseista on lisäksi helppo valmistaa erilaisia keittoja ja niitä voi muutenkin käyttää ruoanlaitossa ja leivonnassa – etenkin punajuuri- ja bataattisose ovat sellaisia. Näillä tuotteilla voikin helposti lisätä kasvisten käyttöä ruokapöydässä”, Anna Mollberg summaa.

  • 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17

Viimeisimmät artikkelit

  • Haemme myyntipäällikköä
  • Talkkuna – maukas, täyttävä ja vatsalle ystävällinen perinneruoka arkeen
  • Herkkusienet grillissä – 5 helppoa vinkkiä täydelliseen makuun
  • Kunniamaininta vuoden Gluteeniton tuote kilpailussa
  • Sieniliemi -umamin salaisuus
  • Honkatarhat ja Kirkkokallion ekoteollisuuspuisto: Kiertotalouden sydän
  • Champ portobellot – kahden sienen pakkauksessa
  • Yrtit flunssakauden apuna
  • Joulun sienisalaatit
  • Talven maistuvimmat sienipiirakat

2016 © Laihian Mallas Oy