Laihian Mallas -logo
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Lähiruokauutisia
  • Ammattilaisille

Champ portobellot – kahden sienen pakkauksessa

13.01.2025

Aidosti suomalainen tuote

Moni ei tiedä, että nämä upeat sienet kasvatetaan Suomessa, Kiukaisissa, paikallisesti tuotetusta kasvualustasta, joka valmistetaan itse kotimaisista raaka-aineista. Tuotannossa ei käytetä torjunta-aineita, ja kasvatusprosessi noudattaa kiertotalouden periaatteita. Yhdestä kasvualustasta saadaan jopa kolme satoa, minkä jälkeen käytetty alusta palautuu lähialueen pelloille maanparannusaineeksi.

Kotimaiset viljellyt portobellot ovat puhdasta lähiruokaa, jonka laadun varmistaa myös Hyvää Suomesta -merkki. Kun valitset Champin portobellot, tuet suomalaista ruoantuotantoa ja vastuullista viljelyä.

Kokeile ja ihastu – portobellot sopivat kaikkeen

Portobello on sienien monipuolinen kameleontti, joka sopii niin arjen kuin juhlan ruokalajeihin. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Pastan tai risoton kaveriksi: Kuutio portobellot ja saat niistä tuomaan täyteläistä umamia.
  • Täytetty portobello: Täytä sienet suosikkiaineksillasi, kuten vuohenjuustolla, pinaatilla ja pähkinöillä. Paista uunissa, kunnes täyte on kullanruskea ja sienet meheviä.
  • Vegaaninen vaihtoehto: Viipaloi portobellot ja Marinoi ne balsamiviinietikassa, valkosipulissa ja yrteissä. Käytä niitä salaateissa, tortillojen tai pizzan täytteenä.
  • Kasvisvaihtoehto hampurilaiseen: Käytä portobelloja burgerpihvinä – maku ja rakenne yllättävät. Lisää päälle sulatettua cheddarjuustoa ja tarjoile suosikkikastikkeesi kanssa.
  • Lisuke illalliselle: Paahdetut portobellot ovat herkullinen lisuke esimerkiksi paistetulle kalalle tai lihalle.
  • Grillaa tai paista: Portobellot toimivat täydellisesti grillissä tai pannulla paistettuina. Sipaise pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla.

 

Champin uudet kahden portobellon pakkaukset löytyvät nyt kauppojen hyllyiltä. Ota askel kohti makumatkaa, joka yhdistää kotimaisuuden ja kulinaristiset elämykset. Yhdistä portobellot luovuuteen keittiössäsi ja löydä sienien loputtomat mahdollisuudet!

Yrtit flunssakauden apuna

18.11.2024

Flunssakauden iskiessä ei kannata unohtaa luonnon tehoa. Minttu, basilika, oregano ja persilja ovat täydellisiä apureita pitämään olon raikkaana ja vastustuskyvyn vahvana. Kokeile yhdistää nämä yrtit päivittäisiin ruokiin – pastoihin, keittoihin ja teekuppiin. Vihreän supervoiman vaikutus on taattu!💚

Minttu

  • Tee on klassinen valinta flunssan lievitykseen. Keitä kuppi kuumaa vettä ja lisää tuoreita mintunlehtiä hautumaan. Mintun lisäksi hunaja voi rauhoittaa kurkkua, ja sitruunan C-vitamiini tukee immuunijärjestelmää. Tämä juoma voi myös avata tukkoista nenää ja helpottaa hengitystä.
  • Inkivääri tunnetaan tulehdusta vähentävistä ominaisuuksistaan, ja yhdistettynä minttuun se muodostaa tehokkaan juoman flunssan oireiden lievittämiseen. Keitä inkiväärin paloja vedessä muutaman minuutin ajan, lisää tuoreita mintunlehtiä ja hauduta hetki. Tämä juoma voi rauhoittaa ärtynyttä kurkkua ja helpottaa tukkoisuutta.

Oregano

  • Sisältää voimakkaita antioksidantteja, kuten karvakrolia ja tymolia, jotka auttavat taistelemaan bakteereita ja viruksia vastaan.
  • Sopii täydellisesti pastoihin ja pataruokiin, ja tuo samalla vastustuskyvylle lisää vahvuutta.

Persilja

  • Erittäin korkea C-vitamiinipitoisuus ja antioksidantit tukevat immuunijärjestelmää ja auttavat elimistöä palautumaan nopeammin.
  • Lisää persiljaa smoothien joukkoon, ripottele keittojen tai salaattien päälle ja anna vihreän tehon tehdä taikansa.

Basilika

  • Immuunipuolustuksen buustaaja! Lisää keittoon, smoothieen tai hauduta lämpimäksi teeksi.
  • Hauduta 2 basilikanlehteä ja 3 mintunlehteä kuumaan veteen, lisää hunajaa ja nauti!

 

Joulun sienisalaatit

18.11.2024

Kokosimme herkullisia reseptejä, jotka vaihtelevat perinteisestä versiosta vegaaniseen ja täyteläiseen poro-sienisalaattiin. Tutustu resepteihin alta ja löydä oma suosikkisi!

Herkkusienisalaatti

  • 400 g Champ herkkusieniä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1/2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2-1 tl valkoviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • suolaa, mustapippuria

Puolita ja paista herkkusienet. Sekoita etikka, sokeri ja vesi niin, että sokeri sulaa. Lisää herkkusienet liemeen ja anna marinoitua yön yli.

Valuta sienet ja hienonna sienet, valkosipulinkynnet ja rosmariini. Sekoita kaikki aineet ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Sienisalaatin resepti on helposti muokattavissa erilaisiksi versioiksi esimerkiksi yrttiä vaihtamalla.

Täyteläinen sienisalaatti

  • 400 g Champ sieniä
  • 1 makea sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 vihreä omena
  • ½ sitruunanmehua
  • 1 rkl dijon sinappia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 200 g ranskankermaa
  • Koristele tuorein yrtein, esim. lehtipersilja/rosmariini

Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit. Paista herkkusienet ja sipulit tilkassa öljyä, kunnes sipuli pehmenee. Nosta sivuun jäähtymään.

Kuori omena, poista kota ja tikku. Leikkaa kuutioiksi. Yhdistä sitruunanmehu, sinappi, mausteet ja ranskankerma. Sekoita lopuksi kaikki keskenään.

Nosta jääkaappiin hetkeksi maustumaan. Koristele halutessasi esim. tuoreella lehtipersiljalla tai rosmariinilla.

Vegaaninen sienisalaatti

  • 400 g Champ herkkusieniä
  • 40 g karkeaa merisuolaa
  • 1/2 sipuli
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1/2 tl etikkaa
  • ripaus suolaa
  • suolaa, mustapippuria

Paloittele herkkusienet ja keitä runsaassa vedessä 5–10 minuuttia kunnes sienet pehmenevät. Valuta sienet ja purista ulos ylimääräinen neste.

Lado desinfioituun purkkiin vuorotellen suolaa ja herkkusieniä niin, että päällä ja pohjalla on suolaa. Painele sienet purkkiin ja aseta niiden päälle paino. Säilytä kylmässä.

Jos teet sienisalaatin heti, ei sieniä ole pakko suolata vaan voit käyttää ne suoraan keittämisen jälkeen.

Jos käytät suolattuja sieniä, huuhdo ne huolellisesti ennen sienisalaatin sekoittamista.

Hienonna sienet ja sipuli. Sekoita kaikki aineet ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Vanhanajan sienisalaatti

Vanhanajan sienisalaatti

  • 400 g Champ herkkusieniä
  • 40 g karkeaa merisuolaa
  • 1/2 sipuli
  • 1/2 dl kermaa
  • 1/2 dl smetanaa
  • 1/2 tl etikkaa
  • suolaa, mustapippuria

Paloittele herkkusienet ja keitä runsaassa vedessä 5–10 minuuttia kunnes sienet pehmenevät. Valuta sienet ja purista ulos ylimääräinen neste. Lado desinfioituun purkkiin vuorotellen suolaa ja herkkusieniä niin, että päällä ja pohjalla on suolaa. Painele sienet purkkiin ja aseta niiden päälle paino. Säilytä kylmässä.

Jos teet sienisalaatin heti, ei sieniä ole pakko suolata vaan voit käyttää ne suoraan keittämisen jälkeen (jäähdytä sienet).

Jos käytät suolattuja sieniä, huuhdo ne huolellisesti ennen sienisalaatin sekoittamista. Hienonna sienet ja sipuli ja vatkaa kerma. Sekoita kaikki aineet ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Poro-sienisalaatti

  • 100 g kylmäsavustettua poroa
  • 200 g Champ ruskeita herkkusieniä
  • 1 kpl pieni makea sipuli
  • 1/2 dl Vihreä Keiju ruohosipuli silputtuna
  • 120 g smetanaa
  • 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl voita sienien paistamiseen

Pilko herkkusienet pieniksi kuutioiksi ja paista niitä voissa pari minuuttia. Anna sienten jäähtyä.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki noin tunti tai yön yli. Tarjoile lisäkkeenä tai esim. ruisnappien tai voileipäkeksien päällä.

 

VINKIT TUOREIDEN HERKKUSIENIEN KÄYTTÖÖN

✨ Putsaa herkkusienet kevyesti talouspaperilla tai pullasudilla, vältä pesemistä
✨ Tuoreista herkkusienistä irtoaa paistettaessa vähemmän nestettä kuin metsäsienistä
✨ Mausta herkkusienet tuoreella salvialla, rosmariinilla, timjamilla tai ruohosipulilla
✨ Jos teet sienisalaatin heti, ei sieniä ole pakko suolata vaan voit käyttää ne suoraan keittämisen jälkeen.
✨ Lisää kevyesti paistettuja herkkusieniviipaleita vihreän salaatin joukkoon

Katso tästä lisää reseptejä joulun juhlapöytään

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 17

Viimeisimmät artikkelit

  • Haemme myyntipäällikköä
  • Talkkuna – maukas, täyttävä ja vatsalle ystävällinen perinneruoka arkeen
  • Herkkusienet grillissä – 5 helppoa vinkkiä täydelliseen makuun
  • Kunniamaininta vuoden Gluteeniton tuote kilpailussa
  • Sieniliemi -umamin salaisuus
  • Honkatarhat ja Kirkkokallion ekoteollisuuspuisto: Kiertotalouden sydän
  • Champ portobellot – kahden sienen pakkauksessa
  • Yrtit flunssakauden apuna
  • Joulun sienisalaatit
  • Talven maistuvimmat sienipiirakat

2016 © Laihian Mallas Oy