Sillivoileipäkakku saaristolaisleivästä
Silli saaristolaisleivän kera on ajaton klassikko, josta syntyy myös mitä herkullisin voileipäkakku. Valmista helppo saaristolaisleipä Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseoksesta ja herkullinen täyte Sillikonttorin Suomessa valmistetuista silleistä. Sillivoileipäkakku on täydellinen lisä niin pienen porukan brunssille kuin isompiin kevään juhliinkin.
soijaton, ei sisällä pähkinää
Ainekset
Ohje
Leikkaa kuorittu punasipuli noin kahdeksaan lohkoon niin, että lohkot pysyvät kasassa sipulin kannan avulla. Kiehauta punaviinietikka, sokeri ja vesi niin, että sokeri sulaa. Lisää punasipulit kuumaan liemeen ja siirrä kannelliseen purkkiin. Anna marinoitua vähintään yön yli.
Valmista saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan pyöreään irtopohjavuokaan. Vuoan tulisi olla halkaisijaltaan 20-24cm. Pienemmästä vuoasta syntyy korkeampi kakku, joka on hivenen hankalampi leikattava.
Hienonna valutettu sipulisilli, tilli ja kananmunat ja sekoita tuorejuustoon ja ranskankermaan. Mausta sitruunamehulla, makealla sinapilla, suolalla ja pippurilla.
Puolita jäähtynyt saaristolaisleipä vaakasuunnassa. Kostuta pohja maidolla ja levitä päälle reilu puolet sillitäytteestä. Nosta kansi täytteen päälle niin että paistunut pinta tulee alaspäin ja kostuta. Päällystä kansi lopulla täytteellä ja anna levätä jääkaapissa 1-2h, että leipä ehtii pehmetä. Koristele sillivoileipäkakku sillipaloilla, punasipulilla, ruohosipulilla, tillillä, kapriksilla ja rosépippureilla. Saaristolaisleipäkakun leikkaamiseen kannattaa käyttää kakkulapion sijaan veistä, sillä saaristolaisleipä on perinteistä paahtoleipää huomattavasti tiiviimpää.