Hernelaatikko


Maukas hernelaatikko on mainio lisä tuttujen laatikoiden joukkoon. Makeutensa ansiosta herne sopii erittäin hyvin laatikon pääraaka-aineeksi.

laktoositon, ei sisällä soijaa, ei sisällä sitrushedelmää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää

Hernelaatikko
8
2,5 h + 12 h liotus
500 g Kymppi Kuivattuja Herneitä
3 l vettä
1 dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
½ dl siirappia
suolaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
100 g voita

Huuhtele herneet ja laita likoamaan veteen yön yli. Huuhtele herneet vielä kerran seuraavana päivänä. Keitä herneitä vedessä noin tunti kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta suurin osa vedestä pois ja aja herneet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Keitä puuroriisi kypsäksi ohjeen mukaan ja lisää kerma.

Sekoita hernemassa, kypsä riisi, siirappi, suola ja kananmuna keskenään tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun laatikkovuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja voinokareita. Paista hernelaatikko uunissa 175 asteessa noin tunti.