Hernefalafelit

Herneet ovat hyvin samantapaisia kuin kikherneet, joten ne sopivat yhtä hyvin falafelien valmistukseen.

vegaani, laktoositon, maidoton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä soijaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää

Hernefalafelit
8
2h

Ainekset

500 g
Kymppi Kuivattuja Herneitä
250 g
raakoja kikherneitä
3 l
vettä
½ dl
Vihreäkeiju minttua hienonnettuna
½ dl
Vihreäkeiju persiljaa hienonnettuna
1 tl
cayennepippuria
1 tl
juustokuminaa
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa ja pippuria
2 dl
pankojauhoja
rypsiöljyä paistamiseen

Ohje

Huuhtele molemmat herneet ja laita likoamaan veteen yön yli. Huuhtele herneet vielä kerran seuraavana päivänä. Keitä herneitä vedessä noin tunti kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta suurin osa vedestä pois ja aja herneet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Lisää kaikki loput raaka-aineet pankojauhoja lukuunottamatta herneiden sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta litteitä palloja ja leivitä pankojauhoilla. Paista hernefalafelit runsaassa öljyssä pannulla ja kypsennä vielä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Kokeile myös näitä