Tulinen hernecurry

Tulinen hernecurry on helppo ja maukas kasvisruoka, jossa yhdistyvät curryn lämpö, kookoksen pehmeys ja limen raikkaus. Hernerouhe tuo ruokaan täyttävyyttä ja tekee siitä loistavan vaihtoehdon arjen kasviscurrylle. Tämä resepti valmistuu ilman monimutkaisia vaiheita.

Tulinen hernecurry
4
45 min

Ainekset

3 dl
Kymppi hernerouhetta
200 g
parsa- tai kukkakaalia
2 kpl
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
3 rkl
punaista currytahnaa
1 rkl
inkivääriä raastettuna
öljyä paistamiseen
250 ml
kookosmaitoa
1-2 dl
vettä
2 rkl
soijaa
2 rkl
limemehua tai 1/2 limen mehu puristettuna
1 tl
suolaa

Ohje

  1. Huuhtele ja keitä hernerouhe ohjeen mukaisesti.
  2. Kuori ja pilko sipulit ja raasta inkivääri.
  3. Kuullota öljyssä sipulit, inkivääri ja currytahna kuumalla pannulla.
  4. Lisää mukaan kypsä hernerouhe ja sekoittele.
  5. Lisää pilkotut parsat. Lisää kookosmaito ja desilitra vettä.
  6. Mausta soijalla, limemehulla ja suolalla. Lisää tarvittaessa vettä.
  7. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti siten, että parsat hieman pehmenevät.
  8. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.  

Reseptiyhteistyö @kakkujenkertomaa

Reseptin tuotteet