Saaristo Savulohipiirakka


Mehevä savulohipiirakka valmistuu nopeasti valmiin piirakkataikinan avulla. Kaikki täytteet levitetään piirakkataikinan päälle ja laitetaan uuniin paistumaan. Tarjoile savulohipiiras esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Vaikeusaste: helppo

soijaton, pähkinätön, ei sisällä selleriä, ei sisällä hernettä

Saaristo Savulohipiirakka
12
1h
1 kpl GN Kymppi Piirakkataikina Saaristo
TÄYTE
6 kananmunaa
4 dl kermaviiliä
4 dl hienonnettua purjoa tai kevätsipulia
0,5 dl Vihreäkeiju tilliä
600 g savulohta
2 rkl sitruunamehua
2 tl suolaa

Laita sulanut piirakkataikina voideltuun GN 1/2 vuokaan. Sekoita kananmunat kermaviilin joukkoon kulhossa. Lisää hienonnettu purjo tai kevätsipuli, tilli ja paloiteltu savulohi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Lisää täyte pohjan päälle ja paista savulohipiirakkaa 200 asteisessa uunissa 30-­40 minuuttia.