Saaristo Savulohipiirakka (ammattilaiset)


MEHEVÄ SAVULOHIPIIRAKKA VALMISTUU NOPEASTI VALMIIN PIIRAKKATAIKINAN AVULLA. KAIKKI TÄYTTEET LEVITETÄÄN PIIRAKKATAIKINAN PÄÄLLE JA LAITETAAN UUNIIN PAISTUMAAN. TARJOILE SAVULOHIPIIRAS ESIMERKIKSI RAIKKAAN SALAATIN KERA.

Vaikeusaste: helppo

soijaton, pähkinätön, ei sisällä selleriä, ei sisällä hernettä

Saaristo Savulohipiirakka (ammattilaiset)
12
1h
1 kpl GN Kymppi Piirakkataikina Saaristo
TÄYTE
6 kananmunaa
4 dl kermaviiliä
4 dl hienonnettua purjoa tai kevätsipulia
0,5 dl Vihreäkeiju tilliä
600 g savulohta
2 rkl sitruunamehua
2 tl suolaa

Laita sulanut piirakkataikina voideltuun GN 1/2 vuokaan. Sekoita kananmunat kermaviilin joukkoon kulhossa. Lisää hienonnettu purjo tai kevätsipuli, tilli ja paloiteltu savulohi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Lisää täyte pohjan päälle ja paista savulohipiirakkaa 200 asteisessa uunissa 30-­40 minuuttia.