Piparipiirakka mascarpone-puolukkatäytteellä

Piparipiirakka mascarpone-puolukkatäytteellä yhdistää jouluisen piparipohjan ja samettisen täytteen raikkailla puolukoilla. Kymppi Kaulittu Piparitaikina tekee pohjan valmistuksesta nopeaa, ja koristeluun voi käyttää muotilla leikattuja piparikuvioita. Täydellinen juhlapöytään tai talven kahvihetkiin – maistuu lämpimänä tai kylmänä.

Piparipiirakka mascarpone-puolukkatäytteellä

Ainekset

1 levy
Kymppi kaulittu piparitaikina (á 500 g)
200 g
mascarpone
200 g
maitorahka
2 kpl
kananmuna
1 dl
sokeri
200 g
pakastepuolukat

Ohje

  • Sulata yksi levy Kymppi kaulittu piparitaikinaa huoneenlämmössä noin 15 min. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Voitele noin 24 cm piirakkavuoka ja aseta piparitaikinalevy vuoalle. Painele taikina kevyesti pohjaan sekä reunoille ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
  • Yhdistä kulhoon kaikki täytteen ainekset paitsi puolukat ja vatkaa ne sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset puolukat.
  • Kaada täyte piparitaikinan päälle.
  • Leikkaa ylijääneestä piparitaikinasta muotilla pieniä ympyröitä tai sydämiä ja aseta ne täytteen päälle.
  • Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut hieman väriä.
  • Nauti heti tai annan jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptiyhteistyö: Saamarinkakut