Piparipiirakka mascarpone-puolukkatäytteellä
Piparipiirakka mascarpone-puolukkatäytteellä yhdistää jouluisen piparipohjan ja samettisen täytteen raikkailla puolukoilla. Kymppi Kaulittu Piparitaikina tekee pohjan valmistuksesta nopeaa, ja koristeluun voi käyttää muotilla leikattuja piparikuvioita. Täydellinen juhlapöytään tai talven kahvihetkiin – maistuu lämpimänä tai kylmänä.
Ainekset
1 levy
Kymppi kaulittu piparitaikina (á 500 g)
200 g
mascarpone
200 g
maitorahka
2 kpl
kananmuna
1 dl
sokeri
200 g
pakastepuolukat
Ohje
- Sulata yksi levy Kymppi kaulittu piparitaikinaa huoneenlämmössä noin 15 min. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Voitele noin 24 cm piirakkavuoka ja aseta piparitaikinalevy vuoalle. Painele taikina kevyesti pohjaan sekä reunoille ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
- Yhdistä kulhoon kaikki täytteen ainekset paitsi puolukat ja vatkaa ne sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset puolukat.
- Kaada täyte piparitaikinan päälle.
- Leikkaa ylijääneestä piparitaikinasta muotilla pieniä ympyröitä tai sydämiä ja aseta ne täytteen päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut hieman väriä.
- Nauti heti tai annan jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Reseptiyhteistyö: Saamarinkakut
