Paistettu piparijuustokakku

Yhteistyö

Tämän herkullisen piparijuustokakku reseptin Kymppi Piparitaikinasta on kehittänyt @saamarinkakut 

Paistettu piparijuustokakku
8
1,5h

Ainekset

POHJA
500 g
Kymppi piparitaikina
TÄYTE
600 g
maustamaton tuorejuusto
2 dl
sokeri
2 rkl
perunajauho
4 kpl
kananmuna
200 g
creme fraiche
1,5 tl
piparkakkumauste
1,5 tl
kaneli
KORISTEEKSI
2 dl
vispikerma
2 rkl
tomusokeri
valmiita pipareita

Ohje

  • Sulata Kymppi piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pingota noin 23 cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja aseta reunalle leivinpaperisuikale. Painele sulanut piparkakkutaikina vuoan pohjalle sekä reunoille noin 5 cm korkeudelle, paina varsinkin reunakohdat ohueksi.
  • Valmista täyte vatkaamalla ensin tuorejuusto pehmeäksi.
  • Lisää loput täytteen ainekset joukkoon ja vatkaa tasaiseksi täytteeksi.
  • Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  • Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Kakun keskiosa saa hieman \”hyllyä\”. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.
  • Irrota kakku vuoasta ja koristele kermavaahdolla ja piparinmuruilla.

Kokeile myös näitä