Mehevä maustekakku ja Tuorejuustokuorrute
Tuoppi Mehevä Maustekakku jauhoseoksesta syntyy maukas maustekakku helposti ja nopeasti. Tässä reseptissä myös ohje tuorejuustokuorrutteen tekoon.
8
1h
Ainekset
Mehevä maustekakku (1 kakku)
1½ ps
Tuoppi Maustekakku jauhoseosta
1½ dl
oliivi- tai rypsiöljyä
3¾ dl
vettä
Tuorejuustokuorrute (1 kakku)
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
1 tl
sitruunamehua
mantelirouhetta koristeluun
Ohje
Mehevä maustekakku (1 kakku)
vuoka 2 l tai halkaisija 24 cm
Lisää jauhoseokseen vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 °C:ssa n. 45 min, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa valmis kakku jäähtymään.
Tuorejuustokuorrute (1 kakku)
Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi. Levitä vajaa puolet kuorrutteesta kakun väliin, aseta toinen kakkulevy päälle ja levitä loppu kuorrutteesta kakun päälle. Ripottele mantelirouhetta kuorrutteen päälle koristeeksi. Kakku säilyy pitkään jääkaapissa ja samalla maku mehevöityy.