Mausteiset hernepyörykät ja soijadippi


Mausteiset hernepyörykät valmistuvat helposti hurmaten mausteisuudellaan. Tarjoile hernepyörykät soijadipin sekä paistetun riisin kera ja nauti aasialaisesta makumaailmasta.

Mausteiset hernepyörykät ja soijadippi
4
1tunti 15 minuuttia
1 tlk Kymppi Kasvishernekeittoa 435g
1 sipuli kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pnt Vihreäkeiju korianteria hienonnettuna
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl currya
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoa tai pankojauhoa
2 dl seesaminsiemeniä
rypsiöljyä
Soijakastike:
0,5 dl ketsuppia
0,5 dl Hoisin-kastiketta
0,5 dl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
0,5 dl hienonnettua korianteria
200 g maustamatonta jogurttia

Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä 5 minuuttia. Lisää korianteri, chili ja curry. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Jäähdytä maustepohja. Lisää joukkoon jauhot ja kasvishernekeitto. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi massaksi ja anna maustua 15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa soijakastike lisäämällä kulhoon ketsuppi, Hoisin-kastike, soijakastike, hunaja ja hienonnettu korianteri. Sekoita kastike tasaiseksi.

Pyöritä kostutetuilla käsillä taikinasta pyöryköitä ja paista öljyssä paistinpannulla rapeiksi. Paiston jälkeen koristele hernepyörykät seesaminsiemenillä.
Tarjoa hernepyörykät maustamattoman jogurtin ja soijakastikkeen kera.