Maltainen vuokaleipä


Mehevä maltainen vuokaleipä valmistuu Tuoppi mämmi- ja leipämaltaista.

Maltainen vuokaleipä
5
2
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl siirappia
½ tl suolaa
1 dl Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
n. 6 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
¼ dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Voita tai margariinia vuoan voiteluun

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, siirappi ja suola. Lisää maltaat, jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Alusta taikina kevyesti niin, että se irtoaa kulhosta. Kohota liinan alla yksi tunti. Siirrä taikina voideltuun vuokaan ja tee pari viiltoa leivän pintaan. Anna kohota vielä 20 min. Paista 175 asteessa noin 40 min.