Kymppi Mämmi-marenkikakku

Tämä näyttävä mämmi-marenkikakku tuo pääsiäisen kahvipöytään uudenlaisen herkun – rapeat marenkilevyt, pehmeä kermavaahto ja Kymppi Vanilja Kerrosmämmi sulautuvat täydelliseksi makuyhdistelmäksi. Marenkipohjat voi valmistaa itse tai oikaista valmiilla. Täydellinen pääsiäisjälkiruoka, joka yllättää vieraat makealla mämmitwistillä.

Kymppi Mämmi-marenkikakku
8
1 h

Ainekset

Marenki:
3
kananmunan valkuaista
3 dl
sokeria
1 tl
maissitärkkelystä
Väliin:
130 g
Kymppi Vanilja kerrosmämmiä
1 dl
kuohukermaa tai vispikermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Pinnalle:
130 g
Kymppi Vanilja kerrosmämmiä

Ohje

Marengin valmistus:
Erottele valkuaiset kananmunista puhtaaseen kuivaan kulhoon. Vaahdota ne kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerralla koko ajan voimakkaasti vatkaten ja vatkaa lopuksi joukkoon maissitärkkelys. Levitä marenkivaahdosta kaksi saman suuruista ympyrää leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 100 asteisessa uunissa n. 2 tuntia, tai kunnes marenki on rapeaa. Jäähdytä.

Täytteen valmistus:
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä toisen jäähtyneen marenkilevyn päälle kerrosmämmiä ja sen päälle kermavaahtoa. Laita toinen marenkilevy päälle ja lusikoi sen päälle kerrosmämmiä. Päällisen voi koristella vielä kermavaahdolla. Laita kakku vettymään hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Pintaa voi koristella vaikka sitruunamelissan lehdillä.

Kokeile myös näitä