Kotikaljaa mallasuutteesta (ammattilaiset)

Tuoppi 1 litran mallasjuomauutteesta saat vahvaa ja perinteistä kotikaljaa 18 litraa.

Kotikaljaa mallasuutteesta (ammattilaiset)
90
30min + 2 vrk käyminen

Ainekset

17 l
vettä
1 l
mallasuutetta
800 g
sokeria (n. 10 dl)
20 g
tuorehiivaa (n. 2 rkl) TAI
10 g
kuivahiivaa (n. 4 tl)

Ohje

Sekoita Tuoppi-pakkauksen sisältö (1 l) sekä sokeri 17 litraan kädenlämpöistä (n.37 astetta) vettä. Murenna hiiva ja lisää se nesteeseen. Sekoita hyvin. Jos käytät kuivahiivaa, ripottele se nesteen (n. 40 astetta) pinnalle sekoittamatta.

Anna kaljan käydä vedottomassa paikassa huoneenlämmössä (n. 20 astetta) vuorokauden ajan. Sulje käymisastia tai kaada kalja suljettaviin astioihin ja säilytä viileässä (käyminen pysähtyy alle 5 asteen lämpötilassa).

Valmista nautittavaksi seuraavana päivänä.

Säilytys: Säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, avattuna jääkaapissa noin viikon

Kokeile myös näitä