Koko pellin piirakka rahkavoitaikinasta suolaisella ja makealla täytteellä
Tässä näyttävässä koko pellin piirakassa yhdistyvät makea sitruunamarenki ja raikas caesarsalaattitäyte – kaikki yhdessä Kymppi Rahkavoitaikinapohjassa. Valmis pakastetaikina tekee valmistuksesta helppoa, mutta lopputulos hurmaa niin juhlapöydässä kuin brunssilla. Täydellinen tarjottava, kun haluat yhdistää suolaisen ja makean samaan herkkuun.
Ainekset
Ohje
Sulata rahkavoitaikina ohjeen mukaisesti. Kaulitse ohueksi levyksi leivinpaperin päällä – levy menee paistuessaan hieman kasaan, joten levy saa olla reilun kokoinen. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
Raasta parmesan raasteeksi, lisää kulhoon ja vatkaa joukkoon turkkilainen jugurtti. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Leikkaa rapealehtinen salaatti pieneksi. Kuori ja pilko avokado.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, lemon curd, raastettu sitruunankuori sekä sokeri. Sekoita huolella. Valmista marenki erottelemalla keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan joukkoon. Vatkaa, kunnes valkuaiset ja sokeri on vaahtoutunut paksuksi valkoiseksi vaahdoksi.
Aloita piirakan täyttäminen levittämällä parmesanvaahto puolikkaalle rahkavoitaikinalevylle. Lisää päälle salaatti, pinaatti, avokado, krutonkeja sekä caesarkastiketta oman maun mukaan. Voit myös raastaa päälle lisää parmesania.
Levitä toiselle puolikkaalla kermasitruunaseos ja tasoita se hyvin. Lisää päälle marenki. Halutessasi voit ruskistaa marengin polttamalla sen kevyesti kaasupolttimen avulla.
Reseptiyhteistyö: @kakkujenkertomaa
