Keikauspiirakka kanttarelleista

Keikauspiirakka kanttarelleista on herkullinen tapa hyödyntää syksyn sienisatoa. Kymppi Rahkavoitaikina tekee leivonnasta vaivatonta ja tuo piirakkaan mehevän, voisen rakenteen, joka kruunaa täyteläisen sienitäytteen. Voit käyttää kanttarellien sijaan myös muita lempisieniäsi – suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai herkkutatteja – ja nauttia syksyn täyden kympin mausta vuodenajasta toiseen.

Keikauspiirakka kanttarelleista
n. 60 min

Ainekset

1 pkt
Kymppi Rahkavoitaikinaa
3-4 dl
kanttarelleja
1
keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
voita
3 rkl
Dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Ohje

  1. Sulata rahkavoitaikina ohjeen mukaisesti.
  2. Puhdista ja pilko kanttarellit. Hienonna sipulit pieneksi. Mikäli käytät tuoreita kanttarelleja, lisää kuumalle pannulle ja haihduta nestettä ensin pois.
  3. Lisää sitten mukaan voi sekä sipulit ja paista, kunnes sipulit pehmenevät. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää kanttarelli-sipuli-seos n. 24 cm voidellun irtovuokapohjan pohjalle.
  5. Kaulitse rahkavoitaikina hieman isommaksi kuin irtopohjavuoka mahdollisimman pyöreäksi levyksi.
  6. Levitä taikinan päälle Dijon-sinappia ja kippaa taikina sinappi alaspäin sipulisieniseoksen päälle vuokaan. Painele reunat reunoja myöden ja tasoittele kädellä.
  7. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin vaaleanruskean sävyn.
  8. Anna jäähtyä ja keikauta piirakka tarjoilualustalle.

Vinkki: Voit käyttää mitä tahansa sieniä – suppilovahveroita, mustatorvisieniä tms., mitä herkkuja metsä syksyllä tarjoaakaan!

Reseptiyhteistyö @kakkujenkertomaa