Hernekeitto suomalaisista kuivaherneistä
Perinteinen hernekeitto syntyy helposti suomalaisista Kymppi-kuivaherneistä. Tämä kotiruokien klassikko saa makunsa pitkään haudutuksesta ja yksinkertaisista raaka-aineista – voit valmistaa sen joko sianlihalla tai kasvisversiona juureksilla. Kympin kotimaiset kuivaherneet ovat vastuullinen ja edullinen valinta arjen lämmittäviin keittoihin.
 
             4
                                                    2h
                            Ainekset
500 g
                    Kymppi kuivattua hernettä
                                    2 l
                    vettä
                                    500 g
                    sianlihaa (luuton, kypsentämätön)
                                    1
                    sipuli
                                    2 tl
                    suolaa
                                    1 tl
                    meiramia
                            Ohje
Huuhdo ja liota herneet kylmässä vedessä yön yli. Poista mahdolliset roskat.
Keitä herneitä liotusvedessä n.1 tunti. Lisää kuutioidut lihat ja hienonnettu sipuli keittoon ja jatka keittämistä n. 1 tunti. Lisää tarvittaessa vettä.
Keitto on valmista, kun herneet ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja meiramilla.
Kasvishernekeiton saat helposti, kun lisäät lihan sijaan juureksia, esim. 2 porkkanaa ja palan selleriä ja palsternakkaa. Lisää juurekset keittoon puolituntia ennen keiton kypsymistä. Valmiin keiton voi maustaa myös sinapilla.
