Hernecurry suomalaisittain


Kotimainen hernekeitto toimii erinomaisena pohjana intialaistyyliselle currylle. Vaikka osa mausteista onkin eksoottisemman puoleisia, pysyy kasvishernekeittopohjainen curry ennen kaikkea kotimaisena paneer-juuston sijaan käytettävän leipäjuuston ja naan-leivän tilalle tarjottavan perunarieskan ansiosta.

Hernecurry suomalaisittain
2
20min
1 prk Kymppi Kasvishernekeittoa
öljyä
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
1/2 chili
2 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1/2 prk (200ml) kookosmaitoa
200 g leipäjuustoa
40 g pinaattia
tarjoiluun perunarieskaa tai keitettyä riisiä

Paista viipaloitu porkkana ja hienonnettu valkosipuli, inkivääri sekä chili öljyssä pannulla. Lisää mausteet ja kuullota hetki. Varo polttamasta mausteita. Sekoita joukkoon hernekeitto ja kookosmaito, kiehauta. Lisää lopuksi leipäjuuston palat sekä pinaatti ja anna lämmitä hetki. Tarjoile riisin tai perunarieskan kera.