Herkkusieni-halloumi uunimunakas


Tämä herkullinen, helppo uunimunakas on täydellinen, helppo lounas arkikiireiden keskelle, brunssille tai maukas suolaiinen, täyttävä eväs retkelle ja piknikille! Tarjoile esimerkiksi lehtikaalisalaatin seurana!

Herkkusieni-halloumi uunimunakas
6
1 h
200 g Champ herkkusieniä
3 kynttä valkosipulia
2 rkl oliiviöljyä
8 kpl kananmunia
1 pieni punasipuli
100 g tomaatteja
0,5 tl mustapippuria
  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Putsaa herkkusienet liinalla, ja viipaloi. Hienonna valkosipulit, ja freesaa niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää viipaloidut sienet, ja ruskista.
  3. Viipaloi tomaatit sekä punasipuli.
  4. Raasta halloumi, ja riko kananmunat kulhoon. Vispaa tasaiseksi.
  5. Leivinpaperoi uunivuoka (tai öljyä) ja kaada seos vuokaan. Lisää mukaan herkkusienipaistos sekä muut viipaloidut täytteet. Paista n. 30 minuutin ajan, tai kunnes munakas on hyytynyt.

LAPSET MUKAAN: Kananmunien rikkominen on kiehtovaa monille lapsille, vaikka voinkin olla hieman sottaista. Anna lasten sekoittaa, sekä myös viipaloida ja raastaa iästä riippuen – valvonnassasi, tietenkin! Pienet lapset voivat “vahtia” ruokaa uunissa, ja isommat kattaa pöydän sekä valmistaa salaatin munakkaan seuraksi.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

0