Helppo savuporo-herkkusienirisotto uunissa
Herkkusienirisotto on helppo kypsentää myös uunissa, jolloin se ei vaadi jatkuvaa hämmentämistä. Savuporo-herkkusienirisottoon lisätään haudutuksen jälkeen raastettu parmesaani ja nautitaan puolukassa marinoitujen herkkusienien kanssa.

Ainekset
Ohje
Poista herkkusienien kanta ja lohko neljään osaan. Hienonna punasipuli. Kuullota sieniä ja sipulia öljyssä kattilassa hetki ja mausta suolalla. Lisää joukkoon punaviinietikka, vesi, sokeri ja puolukat. Anna kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon nypittyä tuoretta timjamia ja jäähdytä. Anna sienien maustua kylmässä, mielellään seuraavaan päivään.
Hienonna sipuli ja paloittele herkkusienet. Kuumenna uuninkestävässä kattilassa tai padassa öljy ja kuullota sipulit ja herkkusienet. Hienonna savuporo pieneksi kuutioksi ja lisää joukkoon. Lisää risottoriisit, valkoviini, kasvisliemi ja hienonnettu persilja. Laita kansi padan päälle ja nosta se uuniin. Kypsennä risottoa 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja suurin osa liemestä on imeytynyt.
Ota risotto pois uunista, lisää joukkoon raastettu parmesaania, tuoretta timjamia ja puolukkavinegretissä marinoituja herkkusieniä.