Yrttiset calzone-pizzat


Calzone sitoo ihanasti täytteet taikinan sisään. Nämä käteen sopivat herkut saavat makua ja raikkautta Vihreäkeijun yrteistä. Käsittele taikinaa mahdollisimman vähän kohottamisen jälkeen, niin takaat parhaan lopputuloksen. 

Yrttiset calzone-pizzat
4
30 min + kohotus
10 g tuorehiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täytteet:
1 dl tomaattimurskaa
½ rkl Vihreäkeiju oreganoa hienonnettuna
½ rkl Vihreäkeiju timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
½ chili hienonnettuna
8 ilmakuivattua kinkunsiivua
100 g fetajuustoa
100 g mozzarellajuustoa
4 rkl Vihreäkeiju lehtipersiljaa hienonnettuna

Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, vehnäjauhot ja oliiviöljy. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota vähintään pari tuntia.

Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli osista pieniä levyjä. Valmista tomaattikastike sekoittamalla yrtit suolan ja chilin kanssa tomaattimurskaan. Levitä tomaattikastiketta pienille pizzalevyille. Ripottele päälle revittyä kinkkua, murennettua fetajuustoa, mozzarellaraastetta ja hienonnettua lehtipersiljaa. Taitacalzonet kahtia niin, että niistä tulee puolikuun muotoisia. Painele reunat tiiviisti kiinni ja paista uunissa 250 asteessa 57 minuuttia.