Yrttinen salaatti -Venner
Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!

4
30 min
Ainekset
500 g
varhaisperunoita
2 dl
kvinoaa
1 kpl
kesäkurpitsaa
1/2
kukkakaali
200 g
viinirypäleitä
1 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
1 ruukku
Vihreäkeiju tilliä, oreganoa, ruohosipulia tai basilikaa
1 kpl
sitruuna
2 rkl
oliiviöljyä
1 pkt
fetaa
1 prk/165g
oliiveja
100 g
siemeniä
suolaa ja pippuria
Ohje
- Pese ja keitä perunat suolatussa vedessä.
- Huuhtele kvinoa runsaalla kylmällä vedellä. Keitä sitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja nosta levyltä sivuun tekeytymään.
- Vuole kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta suikaleta ja kuutioi pehmeämpi sisus. Raasta raastinraudalla kukkakaali pieneksi muruksi. Pese ja puolita viinirypäleet. Silppua yrtit pieneksi ja jätä muutama oksa salaattia koristamaan.
- Sekoita kastiketta varten puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy sekä suolaa ja pippuria.
- Perunoiden kypsyttä anna niiden jäähtyä rauhassa ja pilko ne sitten suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa. Murusta mukaan feta ja lisää oliivit. Valuta salaatinkastike mukaan, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Koristele salaatti kesäkurpitsakiehkuroilla, sitruunalohkoilla ja yrtinoksilla!