Yrttinen bataattilaatikko (ammattilaiset)


Tavallinen bataattilaatikko saa uutta ilmettä ja makua yrteistä, esimerkiksi salviasta ja rosmariinista. Täyteläisyyttä laatikoon saa lisäämällä siihen kuohukermaa ja parmesaanijuustoa.

ei sisällä soijaa, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

Yrttinen bataattilaatikko (ammattilaiset)
20
1,5h + 12h sulatus
2,000 kg Kymppi Bataattisose 2kg
0,400 l kuohukerma
0,200 kg parmesan-juustoraaste
0,110 kg kananmuna
0,010 kg merisuola
0,020 kg salvia
0,020 kg rosmariini
0,200 kg voi
0,200 kg korppujauho
0,005 kg raastettua sitruunankuorta

Sulata jäinen bataattisosemassa jääkaapissa. Sekoita kuohukerma, parmesan-juustoraaste, kananmuna ja merisuola sulaneen bataattisoseen sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa voideltuun GN 1/1-vuokaan.

Kuullota rosmariinin ja salvian lehtiä voissa pannulla, kunnes voi alkaa vaahtoamaan. Lisää korppujauhot pannulle ja sekoita. Levitä yrtit ja korppujauhot tasaisesti bataattisosemassan päälle. Paista uunissa +175-200°C noin tunti. Huomioithan uunikohtaiset lämpötilaerot.

Viimeistele bataattilaatikko raastetulla sitruunankuorella.