Yrttinen bataattilaatikko (ammattilaiset)
Tavallinen bataattilaatikko saa uutta ilmettä ja makua yrteistä, esimerkiksi salviasta ja rosmariinista. Täyteläisyyttä laatikoon saa lisäämällä siihen kuohukermaa ja parmesaanijuustoa.
ei sisällä soijaa, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

20
1,5h + 12h sulatus
Ainekset
2,000 kg
Kymppi Bataattisose 2kg
0,400 l
kuohukerma
0,200 kg
parmesan-juustoraaste
0,110 kg
kananmuna
0,010 kg
merisuola
0,020 kg
salvia
0,020 kg
rosmariini
0,200 kg
voi
0,200 kg
korppujauho
0,005 kg
raastettua sitruunankuorta
Ohje
Sulata jäinen bataattisosemassa jääkaapissa. Sekoita kuohukerma, parmesan-juustoraaste, kananmuna ja merisuola sulaneen bataattisoseen sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa voideltuun GN 1/1-vuokaan.
Kuullota rosmariinin ja salvian lehtiä voissa pannulla, kunnes voi alkaa vaahtoamaan. Lisää korppujauhot pannulle ja sekoita. Levitä yrtit ja korppujauhot tasaisesti bataattisosemassan päälle. Paista uunissa +175-200°C noin tunti. Huomioithan uunikohtaiset lämpötilaerot.
Viimeistele bataattilaatikko raastetulla sitruunankuorella.