Vegaaninen sienisalaatti

Vegaaninen sienisalaatti syntyy helposti vaihtamalla maitotuotteet kaura fraicheen ja vegaaniseen majoneesiin. Jos haluat valmistaa perinteisen suolaisen sienisalaatin, kannattaa sienet suolata etukäteen, mutta voit myös käyttää herkkusienet heti keittämisen jälkeen ja maustaa salaatin haluamallasi määrällä suolaa.

Vegaaninen sienisalaatti
6
20 min

Ainekset

400 g
Champ herkkusieniä
40 g
karkeaa merisuolaa
1/2
sipuli
1/2 dl
vegaanista majoneesia
1/2 tl
etikkaa
ripaus suolaa
suolaa, mustapippuria

Ohje

Paloittele herkkusienet ja keitä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia kunnes sienet pehmenevät. Valuta sienet ja purista ulos ylimääräinen neste. Lado desinfioituun purkkiin vuorotellen suolaa ja herkkusieniä niin, että päällä ja pohjalla on suolaa. Painele sienet purkkiin ja aseta niiden päälle paino. Säilytä kylmässä. Jos teet sienisalaatin heti, ei sieniä ole pakko suolata vaan voit käyttää ne suoraan keittämisen jälkeen.

Jos käytät suolattuja sieniä huuhdo ne huolellisesti ennen sienisalaatin sekoittamista. Hienonna sienet ja sipuli. Sekoita kaikki aineet ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Vegaaninen sienisalaatti istuu joulupöytään normaalin sienisalaatin tavoin, eikä suurin osa juhlijoista huomaa edes huomaa eroa.