Vegaaninen pähkinä-herkkusienirisotto


Herkkusienirisotto on helppo valmistaa vegaanisena. Parmesaanin sijaan herkkusienirisotto viimeistellään täyteläisellä cashew-kermalla ja paahdetuilla pähkinöillä.

Vegaaninen pähkinä-herkkusienirisotto
4
45 min
cashew-kerma:
150 g cashewpähkinää
1,5 dl vettä
ripaus suolaa
1/2 sitruunan mehu
Herkkusienirisotto:
2 rkl öljyä
1 hienonnettu sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen chili
200 g Champ herkkusieniä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl valkoviiniä
7 dl kasvislientä
cashewkerma
ripaus suolaa
Vihreäkeiju basilikaa
Lisäksi:
50 g paahdettuja cashewpähkinöitä

Laita cashewpähkinät runsaaseen veteen likoamaan vähintään 5 tunniksi jääkaappiin. Siivilöi pähkinät ja laita tehosekoittimeen. Lisää 1,5 dl vettä tehosekoittimen käydessä ohuena nauhana ja mausta cashew-kerma suolalla ja sitruunamehulla.

Kuullota hienonnettua sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä kattilassa. Kuutioi herkkusienet pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan valkoviini ja hetken kuluttua kasvisliemi. Kun neste on lähes imeytynyt risottoon, lisää cashew-kerma pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Mausta herkkusienirisotto ripauksella suolaa. Lisää annoksen pinnalle paahdettuja cashewpähkinöitä ja tuoretta basilikaa.