Uuniperunat portobellotäytteellä


Kuumat uuniperunat ja kylmä portobellosienitäyte on ihana yhdistelmä, jonka voit valmistaa tarjottavaksi illanistujaisiin tai syksyn lounaaksi.

Uuniperunat portobellotäytteellä
4
1,5 h
4 Rosamunda perunaa
250 g Champ portobellosieniä
1 rkl öljyä
1 punasipuli
2 tl Dijon sinappia
mustapippuria myllystä
oreganoa tai timjamia
300 g smetanaa (tai kaura fraichea, jos haluat tehdä vegaanisena)

Pistele pestyihin perunoihin reikiä haarukalla ja kääri perunat folioarkkeihin. Laita ne uunivuokaan tai uunipellille. Kypsennä 175 asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia riippuen perunoiden koosta.

Valmista täyte:

Kuumenna öljy pannulla ja paloittele portobellosienet pieniksi paloiksi. Lisää sienet ja hienonnettu punasipuli pannulle ja kääntele, kunnes sienet pehmenevät. Jäähdytä. Sekoita jäähtyneiden sienten joukkoon karkeaa Dijon sinappia, mustapippuria myllystä, oreganoa tai timjamia, sekä smetana tai creme fraichea. Tarkista maku.

Tarjoa kylmä tahna kuumien perunoiden kanssa.