Uunilohi tomaateilla ja yrteillä


Välimerellinen uunilohi syntyy rosmariinin ja sitruunan aromikkuudesta. Täydellisen lohen saat käyttämällä paistomittaria. 45-asteinen lohi on vielä mehukas, eikä ole päästänyt valkuaisia ulos. 

 

Uunilohi tomaateilla ja yrteillä
6
40 min
100 g voita
1 sitruunan raastettu kuori
2 valkosipulinkynttä
n. 1 kg lohifilee
4 rkl Vihreäkeiju rosmariinin lehtiä
250 g kirsikkatomaatteja
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Sulata voi kattilassa ja raasta joukkoon sitruunankuorsekä valkosipulinkynnet. Aseta lohifilee uunivuokaan ja kaada päälle sitruuna-valkosipulivoi, rosmariinin lehdet ja kirsikkatomaatit. Mausta uunilohi suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. 

4+