Uunilohi tomaateilla ja yrteillä
Välimerellinen uunilohi syntyy rosmariinin ja sitruunan aromikkuudesta. Täydellisen lohen saat käyttämällä paistomittaria. 45-asteinen lohi on vielä mehukas, eikä ole päästänyt valkuaisia ulos.

6
40 min
Ainekset
100 g
voita
1
sitruunan raastettu kuori
2
valkosipulinkynttä
n. 1 kg
lohifilee
4 rkl
Vihreäkeiju rosmariinin lehtiä
250 g
kirsikkatomaatteja
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
Ohje
Sulata voi kattilassa ja raasta joukkoon sitruunankuori sekä valkosipulinkynnet. Aseta lohifilee uunivuokaan ja kaada päälle sitruuna-valkosipulivoi, rosmariinin lehdet ja kirsikkatomaatit. Mausta uunilohi suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.