Tumma kastikepohja: valkosipuli-hunajakastike (ammattilaiset)


Makean suolainen valkosipuli-hunajakastike sopii mainiosti porsaanlihan tai kanaruokien kastikkeeksi. Jos haluat kastikkeeseen lisää itämaista vivahdetta, voit lisätä siihen inkivääriä ja chiliä antamaan makua ja potkua.

 

Tumma kastikepohja: valkosipuli-hunajakastike (ammattilaiset)
20
20 min
0,200 kg Kymppi ruskea kastiketiiviste
0,010 kg valkosipuli
0,005 l rypsiöljy
1,100 l vesi
0,150 l soijakastike
0,100 l hunaja

Pilko valkosipuli pieneksi kuutioksi ja kuullota kevyesti kattilassa rypsiöljyssä. Lisää vesi, soijakastike sekä hunaja kattilaan ja keitä kevyesti kasaan. Lisää nesteen joukkoon kastiketiiviste, kiehauta 5-10 minuuttia ja kastike on käyttövalmis.

0