Tumma kastikepohja: valkosipuli-hunajakastike (ammattilaiset)
Makean suolainen valkosipuli-hunajakastike sopii mainiosti porsaanlihan tai kanaruokien kastikkeeksi. Jos haluat kastikkeeseen lisää itämaista vivahdetta, voit lisätä siihen inkivääriä ja chiliä antamaan makua ja potkua.

20
20 min
Ainekset
0,200 kg
Kymppi ruskea kastiketiiviste
0,010 kg
valkosipuli
0,005 l
rypsiöljy
1,100 l
vesi
0,150 l
soijakastike
0,100 l
hunaja
Ohje
Pilko valkosipuli pieneksi kuutioksi ja kuullota kevyesti kattilassa rypsiöljyssä. Lisää vesi, soijakastike sekä hunaja kattilaan ja keitä kevyesti kasaan. Lisää nesteen joukkoon kastiketiiviste, kiehauta 5-10 minuuttia ja kastike on käyttövalmis.