Tomaattinen lohikeitto

Tämä tomaattinen kalakeitto tunnetaan myös nimellä lohiseljanka tai kalaseljanka. Ihan kuinka haluat.

Tomaattinen lohikeitto
4
1 h

Ainekset

1,5 l
vettä
3 kpl
kalaliemikuutiota tai kasvisliemikuutiota
10 kpl
maustepippuria
1-2 kpl
laakerinlehteä
2-3 rkl
tomaattipyreetä
1 kpl
iso sipuli
3 kpl
porkkanaa
150 g
juuriselleriä
700-800 g
lohifilee
180 g
isoja katkarapuja
1-2 kpl
maustekurkkua
2 rkl
kapriksia
1/2 - 1 ruukku
Vihreäkeiju lipstikkaa
Lisäksi:
smetanaa

Ohje

Mittaa vesi kattilaan ja murenna joukkoon kala- tai kasvisliemikuutiot. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja tomaattipyree. Anna kiehahtaa. Käsittele sillä välin kasvikset. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää kasvikset liemeen ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Poista lohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kuutioiksi. Lisää ne keittoon yhdessä katkarapujen kanssa. Anna poreilla, kunnes kala on kypsää. Suikaloi maustekurkut ja lisää joukkoon. Purista mausteeksi sitruunanmehua ja lisää kaprismarjat. Hienonna joukkoon tuoretta lipstikkaa. Tarjoile keitto smetanan kanssa.

Tämä resepti on yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Katso videolta miten KALAKEITTO valmistuu.

Reseptin tuotteet

Kokeile myös näitä