Tofuskagenpiirakka

Tämän herkullisen vegaanisen piirakan reseptin on kehittänyt Chocochili kaupallisessa yhteistyössä Kymppi-Maukkaiden kanssa.
Tofuskagenpiirakka
10

Ainekset

1 pkt (400 g)
Kymppi Saaristolaispiirakkataikinaa
250 g
maustamatonta tofua
300 g
maustamatonta kauratuorejuustoa
½ dl
vegaanista majoneesia
1 dl
silputtua kevätsipulia
1 dl
silputtua tuoretta tilliä
85 g
merileväkaviaaria
1
sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl
sitruunan mehua
½ tl
suolaa
mustapippuri myllystä
Koristeluun
sitruunaviipaleita
merileväkaviaaria
tilliä
rucolan versoja

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan noin tuntia ennen leipomista.
  2. Kuumenna uuni 200°C. Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman irtopohjapiirakkavuokaa (noin 18 x 25 cm) suuremmaksi. Levitä taikina vuokaan ja siisti reunat. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
  3. Murentele tofu hyvin ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Tämä vaihe käy helpoiten käsin sekoittamalla! Lisää joukkoon kaikki loput aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Levitä täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele piirakka juuri ennen tarjoilua.

 

Huomioita reseptistä

  • Jos lähikaupastasi ei löydy merileväkaviaaria, voit korvata sen pikkupurkillisella pieniä kapriksia. Hienonna niitä hieman ennen sekoittamista täytteen joukkoon.
  • Jos haluat etukäteisvalmistella piirakkaa vielä vähän lisää ennen juhlia, täytteen voi tehdä hyvin jo paria päivää etukäteen. Se itse asiassa vain paranee saadessaan maustua jääkaapissa vuorokauden tai kaksi.