Tillimajoneesi ja savustettu siika

Savukala ja tillimajoneesi maistuvat kesältä. Tarjoa lisäksi tillivoilla maustettuja uusia perunoita. Tuore tillimajoneesi säilyy kylmässä muutaman päivän.

Tillimajoneesi ja savustettu siika
4
1 tunti

Ainekset

2
kokonaista siikaa (yhteensä n. 1,3kg)
4 rkl
karkeaa merisuolaa
2 dl
savustuspuruja (leppä)
4
palasokeria
2 ruukkua
Vihreäkeiju tilliä
3 dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1 tl
dijonsinappia
1 kpl
sitruuna
suolaa

Ohje

Puhdista siioista sisälmykset ja kidukset pois. Huutele kylmällä vedellä ja ripottele karkea merisuola tasaisesti molempien kalojen sisälle. Anna suolautua noin 4 tuntia. Laita purut sekä sokeripalat savustimeen ja kytke se päälle. Kun savustin on lämmennyt tarpeeksi ja savua alkaa muodostumaan, sivele kalojen pinta öljyllä ja laita kalat savustimeen. Anna kypsyä noin 25 minuuttia, kunnes selkäevä irtoaa helposti. Kääri kalat folioon vetäytymään.

Laita tillipuntit sekä öljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Majoneesia valmistettaessa raaka-aineiden pitää olla saman lämpöisiä. Riko kananmuna korkeareunaiseen kulhoon, lisää Dijon sinappi, ½ sitruunan mehu, suolaa ja tilliöljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle. Anna sekoittimen käydä hetki paikoillaan, jonka jälkeen nosta sitä hiljalleen ylöspäin.

Tarjoa savusiika ja tillimajoneesi uusien perunoiden kanssa. Perunoihin saat lisämakua sulattamalla kattilassa voita ja lisäämällä sekaan reilusti tilliä. Kaada lopuksi tillivoi perunoiden päälle.

 

Reseptin tuotteet

Kokeile myös näitä