Tikka Masala #champblend
Intialaisen keittiön klassikko tikka masala saa uutta rakennetta, kun korvaat osan kanasta Champin herkkusienillä. Voit käyttää reseptissä muitakin Champin sieniä, kuten ruskeita herkkusieniä tai portobelloa.

4
1
Ainekset
200 g
Champ herkkusieniä
3 kpl
broilerin rintafileitä
2 tl
kurkumajauhetta
2 tl
valkosipulijauhetta
2 tl
korianterijauhetta
2 tl
inkiväärijauhetta
2 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
2 tl
garam masalaa
1 dl
maustamatonta jogurttia (laktoositon)
1
sipuli
1
chili
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
400 g
tomaattimurskaa
2 dl
kuohukermaa (laktoositon)
Tarjoiluun:
basmatiriisiä, korianteria, maustamatonta jogurttia (laktoositon)
Ohje
Viipaloi herkkusienet ja pilko rintafileet reiluiksi paloiksi. Kaada jokaisesta mausteesta yksi teelusikallinen kulhoon jogurtin kanssa ja sekoita sienet sekä broilerit joukkoon. Anna marinoitua ainakin tunnin ajan. Viipaloi sipuli sekä hienonna chili ja kuullota ne öljyssä kattilassa tomaattipyreen ja loppujen mausteiden kanssa. Lisää joukkoon marinoidut sienet sekä broilerit ja kypsennä hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska sekä kuohukerma ja kypsennä loppuun. Tarjoa tikka masala riisin, jogurtin ja revityn korianterin kanssa.
#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.