Täytetyt portobellot -Venner

Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!

Täytetyt portobellot -Venner
4
1 h

Ainekset

4-6 kpl
Champ portobello sieniä
2 dl
kvinoaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 prk
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku
Vihreäkeiju basilikaa
1 kpl
kasvisliemikuutiota
4 rkl
oliivoöljyä
suolaa ja pippuria

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2.  Huuhtele kvinoa ja kypsennä sitä 4 dl:ssa vettä noin 10 minuutin ajan. Nosta se sitten liedeltä sivuun tekeytymään.
  3.  Irrota sienistä kannat. Hienonna sipuli, valksipulinkynnet sekä kannat ja aurinkokuivatut tomaatit. Silppua puolet basilikasta.
  4.  Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä (n. 2 rkl) miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Lisää sienen kannat sekä aurinkokuivatut tomaatit ja murusta mukaan yksi kasvisliemikuutio. Jatkat kypsentämistä muutama minuutti. Lisää pannulle kvinoa, basilika ja mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Kypsennä vielä muutama minuutti.
  5. Pirskota uunivuoan pohjalle hieman oliiviöljyä (n. 2 rkl). Täytä sienet ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 15 minuuttia.
  6. Koristele basilikanlehdillä ja nauti sellaisenaan tai lisukkeena!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Kokeile myös näitä