Talkkunainen peltileipä


Talkkunainen peltileipä on helppo valmistaa ja se on oivallinen tarjottava jaettavaksi. Valmiiksi painetuista leipäruuduista on helppo murentaa pala ja nauttia voin kera.

Talkkunainen peltileipä
10
2
1 l piimää
50 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
1 dl siirappia, hunajaa tai sokeria
15 dl vehnäjauhoja
5 dl Rantasen talkkunajauhoja
1 dl rypsiöljyä

Lämmitä piimä ja liota tuorehiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja makeutta tuova ainesosa; siirappi, hunaja tai sokeri. Sekoita vehnäjauhot taikinaan ja lisää talkkunajauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää öljy.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Painele taikina jauhotetuilla käsillä pellin muotoiseksi leiväksi.

Kohota 15 min ja painele veitsellä pysty- ja vaakaviillot taikinaan haluamasi kokoisiksi leipäruuduiksi. Kohota vielä 15 min ja ripottele pintaan talkkunajauhoja.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 35–40 min. Murenna peltileivästä ruutuja ja nauti voin kera.