Tabouleh


Arabimaissa suosittu tabouleh tai tabbule on herkullinen lisäke ruoalle tai salaattipöytään. Bulgurvehnä, runsas määrä persiljaa ja pieneksi pilkottua kurkkua ja tomaattia, maustettuna sitruunalla ja mustapippurilla on mainio tarjottava, joka valmistuu nopeasti.

Tabouleh
8
30 min
5 dl vettä
1,5 dl bulguria
3/4 tl suolaa
1 sitruunan mehu
1/2 sipuli
1-2 ruukkua Vihreäkeiju persiljaa tai lehtipersiljaa
1/2 ruukku Vihreäkeiju minttua
3 tomaattia
10-15 cm pala kurkkua
1/2 dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon bulgur ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt. Valuta tarvittaessa. Purista joukkoon sitruunan mehu. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja tai lehtipersilja ja minttu. Viipaloi tomaatit ja kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita ne bulgurin joukkoon ja valuta joukkoon oliiviöljyä. Rouhi joukkoon mustapippuria.


Tämä resepti on yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Katso videolta miten Tabouleh valmistuu.