Suomalainen caesar-salaatti
Ceasar-salaatistakin saa helposti aikaiseksi kotimaisen version, kun krutongit tekee maalaisleivästä, anjovikset korvaa sillillä ja parmesaanin kotimaisella kovalla juustolla. Itse tehty majoneesi pesee kaupan majoneesit mennen tullen, mutta halutessasi voit toki sekoittaa valkosipulia, silliä ja sitruunamehua myös valmismajoneesiin.
2
30 min
Ainekset
½
Vihreäkeiju jääsalaatti
3 siivua
maalaisleipää
rypsiöljyä
Caesar-kastike
1 kpl
kananmunan keltuainen
1 tl
sinappia
½ rkl
punaviinietikkaa
2½ dl
öljyä
5 kpl
pieniä matjessillin paloja (10-15 g)
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
2
broilerin rintafileetä
suolaa
pippuria
25 g
kotimaista kovaa juustoa, esim. vuohen GR
Ohje
Leikkaa leipä haluamasi kokoisiksi paloiksi ja paista rapeaksi ja kullanruskeaksi rypsiöljyssä.
Valmista kastikkeen pohjaksi majoneesi: Sekoita munankeltuainen, sinappi sekä punaviinietikka ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispaten.
Yhdistä sillit, valkosipulinkynsi ja sitruunamehu ja hienonna joko sauvasekoittimella tai morttelissa.
Lisää tahna majoneesiin ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paista kanan rintafileet kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Nostele kastike salaatin sekaan.
Kokoa annokset lautaselle: pohjimmaisena salaattia, sitten kanan rintafilee, krutongit ja viimeisenä kuorimaveitsellä juustosta leikattuja lastuja.