Suolaiset herkkusienitortut
Suolaiset herkkusienitortut syntyy vain muutamasta raaka-aineesta; herkkusienistä, punasipulista ja mausteista. Voit valita täytteeseen vaaleita tai ruskeista herkkusieniä. Täytteen alle piilotetaan vielä pieni nokare juustoa, joko valkohomejuusto tai tuorejuusto, oman maun mukaan.

10
50 min
Ainekset
500 g
valmista torttutaikinalevyä
80 g
Champ herkkusieniä (valkoisia tai ruskeita)
1 pieni
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
1 rkl
tummaa balsimicoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
3 rkl
tuorejuustoa tai valkohomejuustoa
kananmuna voiteluun
Ohje
- Nosta taikina sulamaan asetellen taikinalevyt yksitellen uunipellille.
- Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna paistinpannu.
- Lisää pannulle öljy, herkkusienet ja sipulit. Paista, kunnes herkkusieni saa kevyen paistopinnan.
- Lisää joukkoon balsamico ja mausteet. Nosta pannu levyltä jäähtymään.
- Leikkaa sulaneesta taikinasta tähtitorttuja ja taittele ne muotoonsa. Voitele kananmunalla.
- Laita tortun keskelle pieni pala/nokare juustoa sekä päälle herkkusienitäytettä.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.