Stroganoff


Valmista lohturuoaksi klassinen venäläinen stroganoff herkkusienistä ja naudanlihasta. Koristele tuoreella lehtipersiljalla ja tarjoile kermaisen perunamuusin kanssa. 

Stroganoff
2
45 min
200 g Champ herkkusieniä
2 sipulia
400 g naudan sisäpaistia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl dijon-sinappia
2 kpl valkosipulikynttä
suolaa
mustapippuria
½ dl smetanaa
2 maustekurkkua
lehtipersiljaa

Viipaloi herkkusienet sekä sipuli ja suikaloi sisäpaisti. Ruskista ne voissa kattilassa ja suurusta vehnäjauhoilla. Kaada joukkoon lihaliemi, tomaattipyree, sinappi ja hienonnettu valkosipuli. Keitä kasaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon smetana, pilkottu maustekurkku. Viimeistele stroganoff lehtipersiljalla ja tarjoa perunamuusin kanssa.