Stroganoff #champblend
Valmista lohturuoaksi klassinen venäläinen stroganoff herkkusienistä ja naudanlihasta. Koristele tuoreella lehtipersiljalla ja tarjoile kermaisen perunamuusin kanssa.

2
45 min
Ainekset
200 g
Champ herkkusieniä
2
sipulia
400 g
naudan sisäpaistia
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
lihalientä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
dijon-sinappia
2 kpl
valkosipulikynttä
suolaa
mustapippuria
½ dl
smetanaa
2
maustekurkkua
lehtipersiljaa
Ohje
Viipaloi herkkusienet sekä sipuli ja suikaloi sisäpaisti. Ruskista ne voissa kattilassa ja suurusta vehnäjauhoilla. Kaada joukkoon lihaliemi, tomaattipyree, sinappi ja hienonnettu valkosipuli. Keitä kasaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon smetana, pilkottu maustekurkku. Viimeistele stroganoff lehtipersiljalla ja tarjoa perunamuusin kanssa.
#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.