Sokerisuolattua lohta ja ruohosipulisalaattia
Sokerisuolattu lohi on helppo valmistaa. Liemeen voi lisätä tuoreita yrttejä tai kuivamausteita tuomaan lisämakua. Jos haluat, voit myös paahtaa kalan pinnan nopeasti pannulla tai kaasulampulla.

4
20 min, maustumisaika: 1 vrk
Ainekset
400 g
merilohen fileetä
2,5 dl
vettä
0,5 dl
suolaa
1 dl
sokeria
5
mustapippuria
Salaatti
1
Vihreäkeiju makea friseesalaatti
1 ruukku
Vihreäkeiju ruohosipulia
1
vihreä omena suikaleina
2 rkl
kurpitsansiemeniä
2 rkl
paahdettua sipulia
1 tl
seesaminsiemeniä
Salaatinkastike
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 tl
seesamiöljyä
½
limen mehu
1 dl
oliiviöljyä
Ohje
Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Lisää lopuksi joukkoon mustapippuri ja jäähdytä liemi. Upota lohi jäähtyneeseen liemeen ja anna maustua 1-2 päivää.
Sekoita salaatinkastikkeen aineet yhteen.
Sekoita salaatin ainekset yhteen ja mausta salaatinkastikkeella.
Leikkaa lohi noin 1 cm paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.