Sokerisuolattua lohta ja ruohosipulisalaattia

Sokerisuolattu lohi on helppo valmistaa. Liemeen voi lisätä tuoreita yrttejä tai kuivamausteita tuomaan lisämakua. Jos haluat, voit myös paahtaa kalan pinnan nopeasti pannulla tai kaasulampulla.

Sokerisuolattua lohta ja ruohosipulisalaattia
4
20 min, maustumisaika: 1 vrk

Ainekset

400 g
merilohen fileetä
2,5 dl
vettä
0,5 dl
suolaa
1 dl
sokeria
5
mustapippuria
Salaatti
1
Vihreäkeiju makea friseesalaatti
1 ruukku
Vihreäkeiju ruohosipulia
1
vihreä omena suikaleina
2 rkl
kurpitsansiemeniä
2 rkl
paahdettua sipulia
1 tl
seesaminsiemeniä
Salaatinkastike
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 tl
seesamiöljyä
½
limen mehu
1 dl
oliiviöljyä

Ohje

Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Lisää lopuksi joukkoon mustapippuri ja jäähdytä liemi. Upota lohi jäähtyneeseen liemeen ja anna maustua 1-2 päivää.

Sekoita salaatinkastikkeen aineet yhteen.

Sekoita salaatin ainekset yhteen ja mausta salaatinkastikkeella.

Leikkaa lohi noin 1 cm paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Kokeile myös näitä