Soijaglaseeratut broilerinsiivet ja Hot&Sour –salaatti


Aasialaishenkiset mausteiset wingsit saavat seurakseen raikkaan salaatin. Jääsalaatti sekä tuoreet yrtit muodostavat aromaattisen salaatin, joka toimii wingsien lisäkkeenä keventäen kokonaisuutta.

Soijaglaseeratut broilerinsiivet ja Hot&Sour –salaatti
4
1 tunti
800 g maustamattomia broilerinsiipiä
1 dl Ketjap Manis soijakastiketta
1 chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 ruukku Vihreäkeiju korianterin varsia
Salaatti:
1 paprika
1 pnt kevätsipulia
1 Vihreäkeiju jääsalaatti
100 g Mung-ituja
1 punainen chili ohuina renkaina
1 pnt Vihreäkeiju minttua
1 pnt Vihreäkeiju korianteria
Salaatinkastike
2 limeä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
200 g maustamatonta jogurttia
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
suolaa

Mausta broilerinsiivet kevyesti suolalla. Valmista marinadi sekoittamalla soijakastikkeeseen hienonnettu chili, raastettu inkivääri ja ½ dl pieneksi leikattuja korianterin varsia. Sekoita marinadi broilerinsiipien kanssa. Grillaa tai paista uunissa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Grillatessa käytä epäsuoraa kypsennystä.

Valmista salaatinkastike. Raasta limestä kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää joukkoon kalakastike sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa paprika suikaleiksi ja kevätsipuli pieniksi paloiksi. Sekoita niiden joukkoon salaatit, chili, idut ja kastike. Revi lopuksi sekaan paljon minttua ja korianterinlehtiä. Sekoita jogurttiin hienonnettua minttua ja mausta suolalla.