Sitruunamelissa-oreganomarinadilla maustettu broileri


Kokonaisen broilerin voi kätevästi kypsentää alumiinisessa kakkuvuoassa. Vuoan pohjalle laitetut kasvikset maustuvat samalla, kun broilerista valuu paiston aikana maukasta lientä kasviksien päälle.
Sitruunamelissa-oreganomarinadilla voitelu paiston aikana pitää broilerin oikein maukkaana.

Sitruunamelissa-oreganomarinadilla maustettu broileri
4
1 tunti 15 min
Marinadi
1 ruukku Vihreäkeiju sitruunamelissaa
1 ruukku Vihreäkeiju oreganoa
½ punainen chili
2 rkl fariinisokeria
1 rkl merisuolaa
1 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori raastettuna
4 dl oliiviöljyä
1 kokonainen broileri
3 punasipulia lohkoina
2 porkkanaa reiluina paloina
1 rasia Champ ruskeita herkkusieniä puolitettuina
1 sitruuna lohkoina
1 tl suolaa

Poista chilistä siemenet. Nypi sitruunamelissan lehdet irti. Laita kaikki marinadin aineet tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Pyörittele kokonainen broileri marinadissa ja anna maustua huoneenlämmössä vähintään tunti.

Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta suolalla. Kaada kasvikset kakkuvuoan pohjalle tasaisesti. Mikäli kakkuvuoan keskellä olevassa kartiossa on reikä, peitä se foliolla. Asettele broileri kakkuvuoan kartion päälle pystyyn. Paista 200 asteessa 1 tunti. Valele marinadia broilerin pintaan noin 15 minuutin välein.

Broilerin kypsyyden voit varmistaa pistämällä hammastikun broilerinreiden paksuimpaan kohtaan ja katsomalla onko ulos valuva neste täysin kirkasta. Anna lämmön tasaantua hetki ennen broilerin leikkaamista. Tarjoile vaikka höyrytetyn riisin ja soijakastikkeen kera.