Sitruunainen kauratto herkkusienillä -Venner


Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!

Sitruunainen kauratto herkkusienillä -Venner
4
1 h
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl kasvisliemikuutio
3 rkl oliiviöljyä
3 dl ruokakauraa
1/2 kpl kukkakaalia
100 g Champ herkkusieniä
1,3 dl kookosmaitoa
1/2 sitruuna
1/3 ruukku persiljaa
suolaa, pippuria
100 g cashewpähkinöitä
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä noin viiden minuutin ajan miedolla lämmöllä. Viipaloi sienet ja lisää ne pannulle. Jatka kypsentämistä noin viiden minuutin ajan.
  2. Sekoita joukkoon Ruokakaura ja anna paahtua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  3. Lisää pannulle kasvisliemikuutio ja noin 4 dl vettä. Anna risoton porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
  4. Irrottele kukkakaalista kukintoja ja leikkaa pienemmiksi. Lisää mukaan ja jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia. Kukkakaali saa jäädä hieman rapsakaksi!
  5. Lisää kookosmaito ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä hetken.
  6. Viimeistele kaurarisotto suolalla, pippurilla, pähkinöillä ja persiljasilpulla!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

0