Sitruunainen kauratto herkkusienillä -Venner
Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!
4
1 h
Ainekset
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kasvisliemikuutio
3 rkl
oliiviöljyä
3 dl
ruokakauraa
1/2 kpl
kukkakaalia
100 g
Champ herkkusieniä
1,3 dl
kookosmaitoa
1/2
sitruuna
1/3 ruukku
persiljaa
suolaa, pippuria
100 g
cashewpähkinöitä
Ohje
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä noin viiden minuutin ajan miedolla lämmöllä. Viipaloi sienet ja lisää ne pannulle. Jatka kypsentämistä noin viiden minuutin ajan.
- Sekoita joukkoon Ruokakaura ja anna paahtua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Lisää pannulle kasvisliemikuutio ja noin 4 dl vettä. Anna risoton porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
- Irrottele kukkakaalista kukintoja ja leikkaa pienemmiksi. Lisää mukaan ja jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia. Kukkakaali saa jäädä hieman rapsakaksi!
- Lisää kookosmaito ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä hetken.
- Viimeistele kaurarisotto suolalla, pippurilla, pähkinöillä ja persiljasilpulla!